Żądamy odwołania bluźnierczego festiwalu w Białymstoku!

Adresat/Adresaci petycji: Grażyna Dworakowska Dyrektor BIałostockiego Ośrodka Kultury

Żądamy odwołania bluźnierczego festiwalu w Białymstoku!

7.583 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

Żądamy odwołania bluźnierczego festiwalu w Białymstoku!

NIE DLA PROMOCJI ANTYKATOLICKICH FILMÓW W BIAŁYMSTOKU!!!

Czy w kraju katolickim, zbudowanym na zasadach cywilizacji łacińskiej jest miejsce na bluźnierstwa przeciw Bogu? Czy można bezkarnie obrażać i dehumanizować katolików przypisując im najgorsze obrzydliwości? W przekonaniu organizatorów białostockiego festiwalu najwyraźniej tak. Pokażmy im, że są w błędzie!

W najbliższym czasie Białostocki Ośrodek Kultury organizuje festiwal filmowy „¿UNDERGROUND/INDEPENDENT?”, na którym wyświetlane będą filmy , których treść już w oparciu o pobieżne opisy podane przez organizatorów wskazują wprost na antychrześcijański i bluźnierczy charakter przesłania, jakie niesie ze sobą ich treść. Wśród filmów, które będą mogli obejrzeć widzowie znajdują się m.in. „Ave Satan?”, „Wieczór morderczych zakonnic” czy „Satanico Pandemonium”. Jak możemy dowiedzieć się już z krótkich opisów zamieszczonych na stronie BOK, pierwszy z filmów ma zamiar przedstawiać satanistów jako „źle rozumianych outsiderów”, zaś kolejny ma zamiar obnażyć przed widzami „plugawe sekrety klasztornych cel i skrywane pod habitami mroczne żądze mniszek, które je zamieszkują.”

Takie treści zamierza przedstawić odbiorcom swoich inicjatyw Białostocki Ośrodek Kultury, instytucja finansowana z pieniędzy publicznych, a więc również z pieniędzy katolików. Zwolennicy prezentowania tego typu treści próbują wmówić nam, że nie powinniśmy zabraniać innym ludziom dostępu do takich filmów, a jeśli sami nie chcemy oglądać – nie musimy. Tym samym lekceważą fakt, że te projekcje będą sponsorowane również z naszych pieniędzy, a więc jako obywatele mamy pełne prawo sprzeciwiać się, by nasze podatki przeznaczano na inicjatywy jawnie uderzające w naszą wiarę.

Trywializowanie satanizmu, przedstawianie satanistów jako sympatycznych buntowników, walczących o „wolność religijną” i „tolerancję” to ogromna przysługa dla tego ruchu, który u swych podstaw ma negację całego systemu wartości, jaki legł u podstaw cywilizacji łacińskiej. Prezentowanie aborcji czy grzechów sodomskich jako pozytywnych moralnie to coś, z czym już nawet nie muszą się kryć, ale za satanizmem kryje się dużo więcej niemoralnych treści.

Jeśli ktoś, kto do tej pory nie przywiązywał wagi do treści promowanych przez ten festiwal nadal uważa, że „Ave Satan?” to film o „źle zrozumianych outsiderach” powinien sobie zadać pytanie czym jest Świątynia Szatana – organizacja, której członkami są bohaterowie tego filmu. Świątynia Szatana, która powstała w 2013 roku to organizacja, która ma na swoim koncie tzw. czarne msze, propagowanie satanizmu wśród dzieci – nie ma zatem mowy o nieszkodliwych dowcipnisiach, ale o ludziach, którzy prowadzą poważną działalność na masową skalę.

Sataniści to nie są ludzie, którzy po prostu inaczej myślą. Ich agresywne i bluźniercze działania muszą zostać powstrzymane. Dlatego nie możemy pozwolić na to, by ich działalność była promowana takimi filmami.

Podpisz petycje i nie pozwól finansować bluźnierstw za pieniądze podatników!

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Szanowna Pani Dyrektor!

W najbliższym czasie Białostocki Ośrodek Kultury organizuje festiwal filmowy „¿UNDERGROUND/INDEPENDENT?”, który promowany jest jako impreza o charakterze artystycznym, zawierającym w swoim programie interesujące, niezależne kino. Tymczasem już pobieżna analiza programu tego festiwalu jasno wskazuje, że przedstawione przez organizatorów propozycje daleko wykraczają poza granice dobrego smaku, a prawdę mówiąc – wskazują wprost na antychrześcijański i bluźnierczy charakter przesłania, jakie niesie ze sobą ich treść.

Nie możemy się zgodzić, by instytucja finansowana z pieniędzy podatników dołączała do przetaczającej się przez Polskę kampanii nienawiści wobec Kościoła katolickiego i katolików, godząc nie tylko w prawdy wiary, ale wręcz po prostu starającej się dehumanizować katolików przypisując im szereg cech, które jednoznacznie kwalifikują się moralnie jako zło, a dobitnie świadczy o tym chociażby opis filmu „Wieczór morderczych zakonnic”.

Mając to na uwadze, my niżej podpisani pod tą petycją żądamy od Pani natychmiastowego wycofania się z planowanych projekcji bluźnierczych filmów, które swą treścią kształtują postawy pełne nienawiści wobec chrześcijaństwa.

[Imię i nazwisko]

Żądamy odwołania bluźnierczego festiwalu w Białymstoku!

Podpisz tę petycję teraz!

7.583 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.