Apel o zachowanie parkingu przy Parku Zdrojowym

Apel o zachowanie parkingu przy Parku Zdrojowym

139 podpisało. Osiągnijmy 200!

Zachęcam do podpisania petycji w sprawie parkingu przy Parku Zdrojowym w Jastrzębiu-Zdroju. To jedyne takie miejsce w okolicy i jego zachowanie jest bardzo ważne dla mieszkańców.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.

139 podpisało. Osiągnijmy 200!

Uzupełnij swój podpis

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności i Regulaminem

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent Miasta Jastrzębie-Zdrój Pani Anna Hetman

W związku z doniesieniami, jakie już na początku roku pojawiły się w lokalnych mediach, na temat likwidacji parkingu przy Parku  Zdrojowym, apeluję o jak najszybsze wycofanie się z tej decyzji. Zdaniem Jastrzębskiego Forum Interwencji Obywatelskiej, ale również wielu mieszkańców, jest to decyzja błędna i szkodliwa. W sytuacji, gdy przeznacza się miliony złotych na rewitalizację Parku, oraz budowę Sali Koncertowej, pozbawianie mieszkańców jedynego dużego miejsca do parkowania w okolicy jest skandalem. Należy wspomnieć, że korzystają z niego również wierni parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa. Zabieranie przestrzeni użytkowanej 365 dni w roku, na plac, który będzie służył kilka razy w roku  jest niepoważne. Dlatego proponuję, aby takie miejsce stworzyć na Bożej Gorzej. Można by przy tej okazji wesprzeć budowę pomnika Obrońców Bożej Góry, o co od lat zabiega Stowarzyszenie Chwała Bohaterom z Jastrzębia. Jak dotychczas bezskutecznie. Dlatego jeszcze raz apeluję o wycofanie się z tej decyzji i stworzenie w tym miejscu parkingu z prawdziwego zdarzenia. Takie są oczekiwania setek Jastrzębian.

[Imię i nazwisko]

[Imię i nazwisko]