Adresat/Adresaci petycji: Prezydent Miasta Jastrzębie-Zdrój Pani Anna Hetman

Apel o zachowanie parkingu przy Parku Zdrojowym

139 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

Apel o zachowanie parkingu przy Parku Zdrojowym

Zachęcam do podpisania petycji w sprawie parkingu przy Parku Zdrojowym w Jastrzębiu-Zdroju. To jedyne takie miejsce w okolicy i jego zachowanie jest bardzo ważne dla mieszkańców.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent Miasta Jastrzębie-Zdrój Pani Anna Hetman

W związku z doniesieniami, jakie już na początku roku pojawiły się w lokalnych mediach, na temat likwidacji parkingu przy Parku  Zdrojowym, apeluję o jak najszybsze wycofanie się z tej decyzji. Zdaniem Jastrzębskiego Forum Interwencji Obywatelskiej, ale również wielu mieszkańców, jest to decyzja błędna i szkodliwa. W sytuacji, gdy przeznacza się miliony złotych na rewitalizację Parku, oraz budowę Sali Koncertowej, pozbawianie mieszkańców jedynego dużego miejsca do parkowania w okolicy jest skandalem. Należy wspomnieć, że korzystają z niego również wierni parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa. Zabieranie przestrzeni użytkowanej 365 dni w roku, na plac, który będzie służył kilka razy w roku  jest niepoważne. Dlatego proponuję, aby takie miejsce stworzyć na Bożej Gorzej. Można by przy tej okazji wesprzeć budowę pomnika Obrońców Bożej Góry, o co od lat zabiega Stowarzyszenie Chwała Bohaterom z Jastrzębia. Jak dotychczas bezskutecznie. Dlatego jeszcze raz apeluję o wycofanie się z tej decyzji i stworzenie w tym miejscu parkingu z prawdziwego zdarzenia. Takie są oczekiwania setek Jastrzębian.

[Imię i nazwisko]

Apel o zachowanie parkingu przy Parku Zdrojowym

Podpisz tę petycję teraz!

139 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.