Adresat/Adresaci petycji: Radni Miasta i Gminy Goleniow

Nie zgadzamy się na podwyżki cen śmieci w Goleniowie!

366 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.

Nie zgadzamy się na podwyżki cen śmieci w Goleniowie!

Na najbliższej sesji Rady Miasta w Goleniowie 25 listopada 2020 r. odbędzie się po raz drugi próba przegłosowania podwyżek cen śmieci do 30 zł i 60 zł zgłoszona przez Wiceburmistrza Henryka Zajko! Mimo, że Komisja Wspólna skierowała ten wniosek z powrotem do Wiceburmistrza na sesji Rady Miasta może dojść do przegłosowania tej podwyżki. Jako mieszkańcy Gminy Goleniów mamy prawo i czujemy się zobowiązani do obrony naszych praw. To Urząd Gminy i Rada Miasta spowodowały naszym zdaniem tak złą politykę zarządzania systemem wywozu śmieci z naszej gminy, że teraz jest on jednym z kilkunastu najdroższych w Polsce! To nie my jesteśmy za to odpowiedzialni i nie my będziemy za to płacić. Niech ci, co to ustalili zapłacą po audytach ze swoich pieniędzy lub pieniędzy gminy! Żądamy usunięcia tego punktu z obrad i wykonania audytu w PGK Sp. z o.o. oraz Urzędzie Gminy! Aktualnie większość z mieszkańców gminy ma już i tak ogromne problemy finansowe z powodu skutków ograniczeń związanych z pandemią. Dlatego podwyżkom cen śmieci w Goleniowie powiedzmy stanowcze NIE! Podpisując treść naszej petycji zostanie ona wysłana na emaila Rady Miasta w Goleniowie z indywidualnym imiennym Państwa podpisem. Oby nas było jak najwięcej, dlatego prosimy o udostępnianie tej petycji wśród znajomych, na forach mediów społecznościowych, wśród mieszkańców naszej gminy. Serdecznie dziękuję za złożone podpisy i zaangażowanie w ten obywatelski nowy projekt społaeczny! Pozdrawiam Marcin Sowiński.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Radni Miasta i Gminy Goleniow

Szanowni Radni Miasta i Gminy Goleniów

Jako mieszkańcy miasta i gminy Goleniów jesteśmy podstawowym celem i głównym podmiotem  działań Urzędu Gminy i Rady Miasta Goleniów, a nie odwrotnie! Dlatego domagamy się od władz Goleniowa, w tym szczególnie Państwa Radnych wycofania z głosowania na najbliższej sesji Rady Miasta wniosku Pana Wiceburmistrza Henryka Zajko o podwyżce opłat za wywóz śmieci! Zwracamy się z prośbą o uwzględnienie tych naszych wniosków i petycji obywatelskich do rezygnacji z podwyżek tych cen. Domagamy się jak najszybszego audytu w PGK SP. z o.o. oraz Urzędzie Gminy w związku z ze złym naszym zdaniem zarządzaniem majątkiem gminy oraz PGK. Sp. z o.o. To właśnie  zły sposób gospodarowania odpadami w naszej gminie doprowadził do propozycji ustanowienia jednych z najwyższych w Polsce cen! Czas naprawić ten system od środka, bez zrzucania finansowej odpowiedzialności na nas mieszkańców gminy i na nasze rodziny. Ten system opłat najbardziej uderza w rodziny wielopokoleniowe mieszkające w jednym gospodarstwie, oraz w rodziny wielodzietne! To niedopuszczalne! Ten system całkowicie omija niezameldowane osoby, których szacunkowo przebywa i mieszka nawet kilka tysięcy na terenie naszej gminy! Dlaczego ci zameldowani mają płacić dużo więcej za tych niezameldowanych! Nie zgadzamy się na to! Żądamy od Rady Miasta jak i Burmistrza wzięcia teraz współodpowiedzialności za sprawy naszego miasta i gminy, oraz rozwiązania tej sprawy w ramach istniejącego i planowanego budżetu miasta i gminy bez dodatkowego obciążania społeczności gminy, która jest bardzo mocna dotknięta finansowo skutkami restrykcji wywołanych przez pandemię. Proszę wziąć pod uwagę drastyczny spadek dochodów większości gospodarstw domowych miasta i gminy Goleniów! Domagamy się więc jednoznacznego zablokowania podwyżek cen za śmieci, rozliczenia winnych i naprawy skutków złych decyzji!

Mieszkańcy Gminy i Miasta Goleniów

[Imię i nazwisko]

Nie zgadzamy się na podwyżki cen śmieci w Goleniowie!

Podpisz tę petycję teraz!

366 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.