Ukarać Khalidowa i wydalić z UE

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent RP - Minister Sprawiedliwości-Prokurator Generalny

Ukarać Khalidowa i wydalić z UE

6.459 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

Ukarać Khalidowa i wydalić z UE

Żądamy surowego ukarania, pozbawienia polskiego obywatelstwa i wydalenia z UE, czeczeńskiego boksera propagującego zbrodniczą ideologię Państwa Islamskiego.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Ukarać Khalidowa i wydalić z UE

28 maja 2016 r. podczas gali sportów walki KSW w Gdańsku, Czeczen z polskim paszportem, Mamed Khalidov dopuścił się propagowania zbrodniczej, ludobójczej ideologii tzw. Państwa Islamskiego. Żądamy od władz Rzeczypospolitej Polskiej surowego ukarania zarówno zawodnika jak i organizatorów wydarzenia, a także pozbawienia Mameda Khalidowa obywatelstwa polskiego i - po odbyciu kary - wydalenia z terytorium Unii Europejskiej.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Ukarać Khalidowa i wydalić z UE

Podpisz tę petycję teraz!

6.459 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.