Protest przeciw wspieraniu przez Teatr Polski w Poznaniu promocji homoseksualizmu

Adresat/Adresaci petycji: Piotr Gliński Minister Kultury i DN - Jacek Jaśkowiak Prezydent Poznania - Marcin Kowalski Dyrektor Teatru Polskiego w Poznaniu

1.316 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.

W wydarzenia, mające na celu promocję homoseksualizmu i treści antyrodzinnych, włączył się Teatr Polski w Poznaniu. Jest to podmiot utrzymywany ze środków publicznych. Jego organizatorem, zgodnie ze statutem, jest Miasto Poznań. Teatr ten jest ponadto wspierany przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Sytuacja, w której publiczna instytucja włącza się w wydarzenia jawnie godzące w moralność oraz ochronę małżeństwa i rodziny, gwarantowaną przez art. 18 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, jest niedopuszczalna.

Zaprotestuj przeciw wykorzystywaniu instytucji publicznych do walki z małżeństwem i rodziną oraz godzeniu w wartości chronione przez Konstytucję!

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Pan Piotr Gliński
Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Pan Jacek Jaśkowiak
Prezydent Poznania

oraz
Pan Marcin Kowalski
Dyrektor Teatru Polskiego w Poznaniu

Szanowni Panowie,

Stanowczo protestuję przeciwko wspieraniu przez Teatr Polski w Poznaniu stowarzyszenia: Grupy Stonewall - promującego homoseksualizm oraz postawy godzące w zasady i wartości chronione przez Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej.

Zgodnie z art. 18 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej. Wspieranie, przez instytucje finansowane z pieniędzy publicznych inicjatyw, dążących do poważnego naruszenia postanowień tego konstytucyjnego przepisu, uważam za szczególnie oburzające. Stanowczo protestuję, przeciw udziałowi takich podmiotów jak Teatr Polski w Poznaniu, w promowaniu postaw niemoralnych, antyrodzinnych, godzących w dobre obyczaje a nawet samą Konstytucję.

Podczas Poznań Pride Week" przygotowanym przez Grupę Stonewall organizowane są między innymi warsztaty promujące i nakłaniające do postaw homoseksualnych oraz antyrodzinnych. Teatr Polski, instytucja, której organizatorem jest Miasto Poznań oraz dotowana przez Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego z pieniędzy podatników, jest jednym z podmiotów wspierających szereg obscenicznych wydarzeń.

Logo Teatru Polskiego firmuje plakaty promujące wydarzenia takie jak "Od wanilii do kinku" czy "Warsztaty Drag Art", ponadto Teatr Polski udostępnia sale stowarzyszeniu Stonewall na darmowe spotkania pod tytułem "Wieczory w klubie festiwalowym". Imprezy odbywają się kilkakrotnie w Teatrze Polskim w ramach "Pride Week". Teatr Polski współorganizuje również oficjalne zakończenie wydarzenia.

Dlaczego Teatr Polski w Poznaniu udostępnia swoją przestrzeń, na wydarzenia prywatnego stowarzyszenia promującego homoseksualizm i firmuje je swoim logiem? Dlaczego udostępnia sale takich celach zamiast wspierać prawdziwą sztukę?

Apeluję o niewłączanie się w ten, urągający godności teatru proceder i o natychmiastowe odwołanie wsparcia dla "Pride Week", usunięcie loga z plakatów promujących homoseksualizm jak i nieudostępnianie sal teatru na potrzeby tych wydarzeń.

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

1.316 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.