Adresat petycji: Wojciech Lubawski - prezydent Kielc

List w obronie wystawy "Stop dewiacji" w Kielcach!

8.756 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

List w obronie wystawy "Stop dewiacji" w Kielcach!

23 września na kieleckim rynku stanęła wystawa „Stop dewiacji”. Wystawa informowała o medycznych i społecznych niebezpieczeństwach płynących z praktykowania homoseksualnego stylu życia. Już od pierwszego dnia wystawa znalazła się pod atakiem środowisk lewicowych, m.in. kieleckiego oddziału Gazety Wyborczej, świętokrzyskich działaczy partii Razem oraz Komitetu Obrony Demokracji.

Środowiska na co dzień głoszące hasła o tolerancji i wolności słowa nie ustawały w wysiłkach, żeby ocenzurować wystawę. Na początku zasłaniano ją transparentami, potem zaklejano kartkami papieru i nabazgrano na niej antyklerykalne hasła. Na koniec, 3 października podczas tzw. "czarnego protestu" feministki i anarchiści całkowicie zdewastowali wystawę przed kamerami lokalnych mediów.

Pod szczególnym atakiem znalazł się również prezydent Kielc, pan Wojciech Lubawski. Mimo nacisków oraz coraz bardziej agresywnych zachowań lokalnej lewicy, nie ugiął się i w rozmowie z Gazetą Wyborczą podtrzymywał swoją decyzję o wyrażeniu zgody na wystawę. Chociaż od zniszczenia wystawy minęły już prawie dwa miesiące, lewicowi i liberalni kieleccy radni zapowiedzieli, że 8 grudnia podczas sesji Rady Miasta podejmą dalsze kroki przeciwko panu prezydentowi Lubawskiemu.

Pokaż prezydentowi, że nie jest sam! Podpisz list w obronie wystawy "Stop dewiacji" w Kielcach!

Fundacja Życie i Rodzina

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Wojciech Lubawski - prezydent Kielc

Szanowny Panie Prezydencie!

Chcę wyrazić moje uznanie za to, że umożliwił Pan ustawienie wystawy „Stop dewiacji” na kieleckim rynku. Wystawa ta była bardzo potrzebnym dzisiaj głosem rozsądku i prawdy w debacie na temat homoseksualizmu.

Dziękuję również za podtrzymanie decyzji w wywiadzie z Gazetą Wyborczą. W obliczu ataków ze strony środowisk skrajnie lewicowych, które nie cofnęły się nawet przed zniszczeniem wystawy, ten wyraz sprzeciwu wobec cenzury jest budujący!

[Imię i nazwisko]

List w obronie wystawy "Stop dewiacji" w Kielcach!

Podpisz tę petycję teraz!

8.756 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.