Adresat/Adresaci petycji: Wojtek Smarzowski

Prosimy Autora "Wołynia" o film o rtm.Pileckim

155 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

Prosimy Autora "Wołynia" o film o rtm.Pileckim

11 kwietnia 2016 r. Fundacja Paradis Judaeorum wystosowała pismo polecone do pana Wojtka Smarzowskiego z prośbą o rozważenie nakręcenia superprodukcji filmowej opowiadającej losy Ochotnika do Auschwitz.

Sygnatariusze niniejszej petycji - uczestnicy trwającej od stycznia 2008 r. akcji społecznej "Przypomnijmy o Rotmistrzu" ("Let's Reminisce About Witold Pilecki"), której drugim z trzech zasadniczych celów jest lobbing na rzecz superprodukcji filmowej opowiadającej o dokonaniach rtm.Pileckiego - popierają prośbę Fundacji Paradis Judaeorum i zwracają się do Autora tak wybitnych obrazów jak "Róża" i "Wołyń" Z prośbą o podjęcie tematu.

Szersze uzasadnienie w materiale i dyskusji w tym wątku: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10154139991523259&id=3...

Zob. także recenzję i dyskusję w wątku:

Przypomnijmy o Rotmistrzu! Trzeba dać świadectwo..

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Wojtek Smarzowski

[Imię i nazwisko]

Prosimy Autora "Wołynia" o film o rtm.Pileckim

Podpisz tę petycję teraz!

155 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.