Adresat/Adresaci petycji: Rada Miasta Gdańska

Apelujemy o Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego przed Muzeum II Wojny Światowej

159 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

Apelujemy o Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego przed Muzeum II Wojny Światowej

"Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego" powinien być oficjalnym adresem Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku. Ma to kluczowe znaczenie dla kształtowania przyszłego wizerunku Polski. Szczegółowe uzasadnienie w wątku wskazanym w treści petycji (patrz - prawa strona).

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Rada Miasta Gdańska

Apelujemy o Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego przed Muzeum II Wojny Światowej

Fundacja Paradis Judaeorum i wolontariusze zainicjowanej w styczniu 2008 r. akcji społecznej "Przypomnijmy o Rotmistrzu" ("Let's Reminisce About Witold Pilecki") zwracają się do Rady Miasta Gdańska o nadanie placowi przed Muzeum II Wojny Światowej imienia rotmistrza Witolda Pileckiego. Szczegółowe uzasadnienie w tekście pt. "Plac Pileckiego, nie Bartoszewskiego przed Muzeum II Wojny Światowej" oraz w wypowiedziach uczestników dyskusji (w komentarzach na facebookowej stronie głównej akcji) w tym wątku:

Dla placu, przy którym winno mieć oficjalny adres Muzeum II Wojny Światowej nie ma godniejszego patrona.

Przypomnijmy o Rotmistrzu! Trzeba dać świadectwo.."

P.S. Informacja dla sygnatariuszy. Każdy podpis pod niniejszą petycją oznacza (automatyczne) wysłanie petycji na oficjalne adresy email Urzędu Miasta Gdańska i takich osób jak: Pan Bogdan Oleszek - Przewodniczący Rady Miasta Gdańska, Pani Agnieszka Owczarczak - Wiceprzewodnicząca Rady Miasta Gdańska i Pan Piotr Czauderna - Wiceprzewodniczący Rady Miasta Gdańska.

[Imię i nazwisko]

Apelujemy o Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego przed Muzeum II Wojny Światowej

Podpisz tę petycję teraz!

159 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.