Adresat/Adresaci petycji: Premier Beata Szydło

ALARM GMO

1.953 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.

ALARM GMO

This petition has been created by a citizen or association not affiliated with CitizenGO. CitizenGO is not responsible for its contents.
+ List do:

Zanim opuścisz tę stronę...

Dziękujemy za podpisanie! Teraz podaj dalej!

Adresat/Adresaci petycji: Premier Beata Szydło

Szanowna Pani Premier Beata Szydło

Nie zgadzam się na wprowadzenie  przez rząd ”dobrej zmiany” do Polski upraw GMO!!!

Art. 49a. 1. Ustanawia się terytorium Rzeczypospolitej Polskiej strefą wolną od GMO, z zastrzeżeniem (!!!) ust. 2.
2. Uprawę GMO prowadzi się (!) wyłącznie w strefie wskazanej do jej prowadzenia na określonym obszarze położonym na terenie gminy, zwanej dalej „strefą wskazaną do prowadzenia upraw GMO”…

Wspomniany projekt przeczy obietnicom PiSu, który – w osobie Pana Ministra, profesora Jana Szyszki (organ odpowiedzialny za opracowanie projektu – Ministerstwo Środowiska) – niejednokrotnie deklarował wprowadzenie bezwarunkowego zakazu upraw GMO.

Nie zgadzamy się na trucie narodu Polskiego, nie zgadzamy się na GMO w Polsce, nie chcemy tu Monsanto, światowego truciciela, narzędzia depopulacji! Pani Premier, co rząd Pis dostał w zamian, lub czym był szantażowany, że zgodził się na wprowadzenie po cichu GMO, łamiąc obietnice wyborcze? Tradycyjna i ekologiczna żywność jest  szansą dla polskiego rolnictwa. Żądamy wycofania się przez rząd z tej ustawy i wpowadzenie całkowitego zakazu GMO w Polsce.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

ALARM GMO

Podpisz tę petycję teraz!

1.953 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.