Dzwonimy do Prezesa Kurskiego!

Pokażcie prawdę o aborcji w TVP!

Dzwonimy do Prezesa Kurskiego!

Ponad 18.000 spośród wszystkich sympatyków CitizenGO w Polsce podpisało się pod apelem do Prezesa TVP Jacka Kurskiego z prośbą o emisję "Wyroku na niewinnych" w najlepszym czasie antenowym, w programie pierwszym telewizji publicznej.

Jak dotąd żadna z tych osób nie otrzymała od Prezesa jakiejkolwiek odpowiedzi.

Nie pozostaje nam nic innego jak poprosić Państwa, byśmy wspólnie przekonali Pana Jacka Kurskiego, że na emisję filmu obnażającego prawdę o aborcji oczekuje rzesza Polaków, a być może rzesza jego potencjalnych wyborców.

Nie będzie to trudne, jeśli każdy z nas zaangażuje się w tę akcję osobiście.

Prosimy Państwa o wykonanie dwóch telefonów:

1. do Działu kontaktu z widzami TVP

tel. (+48) 22 547 54 50

2. do Sekretariatu Prezesa TVP

tel. (+48) 22 547 80 93

Wybierając pierwszy numer nie porozmawiamy z żadnym z pracowników TVP, ale będziemy mieli możliwość nagrać swoją wiadomość do Prezesa TVP w sprawie naszego oczekiwania, co do emisji filmu "Wyrok na niewinnych" na antenie TVP1, do czego bardzo Państwa zachęcamy. Działa on całą dobę, więc można wykonać takie połączenie w zasadzie w każdej chwili.

Drugi numer, do Sekretariatu Prezesa TVP, pozwala na osobistą rozmowę z pracownikiem, ale tylko w godzinach 8.15-16.00.

Wcześniej dobrze jest przygotować się chwilę do rozmowy.

Jak zwykle proponujemy w takich sprawach prosty schemat:

1. Po wybraniu numeru, w pierwszej kolejności, prosimy upewnić się, że dodzwoniliśmy się do TVP i poprosić o informację z kim rozmawiamy (stanowisko, imię i nazwisko pracownika TVP).

2. W kolejnym zdaniu informujemy, że podpisaliśmy petycję z prośbą o o emisję filmu "Wyroku na niewinnych" w najlepszym czasie antenowym, w programie pierwszym telewizji publicznej na stronie CitizenGO. Tekst petycji z Państwa podpisem został mailowo przesłany na adres mailowy TVP.
3.Następnie pytamy, czy Prezes Kurski został poinformowany o treści tej petycji i czy podjął już decyzję o terminie emisji filmu, a jeżeli tak, to kiedy to nastąpi.

4. Jeśli osoba, z którą rozmawiamy nie wie, lub nie chce nam udzielić takich informacji prosimy o połączenie z osobą odpowiedzialną za ofertę programową TVP.

5. Jeśli to się uda, zadajemy wskazanej osobie jeszcze raz pytania z pkt 1, 2, 3. Jeśli odpowiedź jest znowu negatywna proponujemy w grzecznym tonie wyrazić oczekiwanie, że nasz rozmówca zadba, aby Prezes Kurski jak najszybciej polecił wyemitować film.
6. Jeśli w odpowiedzi słyszymy, że nasz rozmówca nie ma kontaktu z Prezesem i wpływu na jego decyzje, prosimy o podanie numeru telefonu do osoby, z którą można na ten temat porozmawiać.
7. Jeśli taki kontakt dostaniemy, wykonujemy kolejny telefon do wskazanej osoby i rozpoczynamy rozmowę według wcześniejszego scenariusza.

8. Jeśli nie, żegnamy się z rozmówcą jeszcze raz wyrażając nadzieję, że nasze żądanie zostanie przekazane Prezesowi niezwłocznie, i że dzięki temu jak najszybciej uzyskamy odpowiedź.

9. Proponujemy też zostawić pracownikowi TVP swój numer telefonu i poprosić go, żeby poinformował nas, czy i kiedy Prezes zapozna się z naszą petycją oraz, czy i kiedy podejmie decyzję o emisji.

Naszym celem nie jest nękanie pracowników TVP, bo decyzja o emisji rzeczywiście nie należy do nich, ale spowodowanie, że powiadomią oni o ogromnym zainteresowaniu filmem Prezesa.

Doświadczenia z innych krajów, ale także z kontaktów z polskimi politykami pokazują, że takie akcje telefoniczne są często skuteczne, o ile uda się do udziału w nich zmobilizować wystarczająco dużą liczbę osób.

Dlatego bardzo prosimy nie odkładać na potem wykonania telefonu do Prezesa i zrobić to teraz.

Po rozmowie zachęcamy do wypełnienia krótkiej ankiety, która znajduje się w prawej kolumnie.

Dzięki zebranym tam odpowiedziom, będziemy wiedzieli jakie są reakcje pracowników i jakie dalsze kroki powinniśmy podjąć, gdyby akcja telefoniczna okazała się jednak niewystarczająca.

Jeszcze raz namawiamy wszystkich Państwa do podjęcia tego drobnego wysiłku i zadzwonienie do Prezesa Kurskiego
Ruszajmy do dzieła! Tylko kiedy nasza akcja będzie miała wymiar masowy, może być skuteczna.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:

Dzwonimy do Prezesa TVP

Dziękujemy za Państwa wysiłek, telefon do Prezesa i wypełnienie naszej ankiety.

[Imię i nazwisko]

Dzwonimy do Prezesa Kurskiego!

Podpisz tę petycję teraz!