About us

Czym jest CitizenGo?

CitizenGo to społeczność aktywnych obywateli, którzy współdziałają poprzez petycje online i różnorodne akcje w celu obrony i promocji życia, rodziny oraz wolności. Kierujemy nasze wysiłki, by ci, którzy są u władzy, szanowali ludzką godność i prawa jednostki.

Chcesz zmienić świat? Tysiące podobnie myślących ludzi może Ci pomóc!

Z platformą petycji online CitizenGo jesteś w stanie wysłać swoją petycję do rządzących na szczeblu lokalnym, krajowym i międzynarodowym, a także do osób decyzyjnych w biznesie. Osoby podobnie myślące na całym świecie dołączą, aby zwyciężyć w Twojej sprawie.

Jeśli chcesz, możesz zacząć od razu: stwórz petycję.

Gdzie jest zlokalizowany CitizenGo?

CitizenGo jest na całym świecie. Prowadzimy kampanie w 12 językach: angielski, hiszpański, francuski, portugalski, włoski, niemiecki, polski, rosyjski, chorwacki, węgierki, duński i słowacki.

Mamy wpływ na instytucje, rządy i organizacje w 5o różnych krajach.

Główna siedziba CitizenGO mieści się w Madrycie, ale członkowie naszego zespołu pracują w 15 miastach na czterech kontynentach. Dzięki technologii możliwe jest współpracowanie w „wirtualnym międzynarodowym biurze”. Ale praca CitizenGo jest możliwa wyłącznie dzięki wielkiej sieci tysięcy wolontariuszy na całym świecie.

Jak CitizenGo jest finansowane?

CitizenGo jest w pełni finansowane przez małe datki od tysięcy obywateli z całego świata.

W żadnym wypadku CitizenGo nie akceptuje finansowego wsparcia ze strony publicznych instytucji lub prywatnych podmiotów. Na CitizenGo nie znajdziesz też żadnych reklam.

Kim są członkowie zespołu CitizenGo?

Zespół składa się z liderów społecznych i ekspertów w takich dziedzinach jak: rodzina, życie oraz wolność. Działamy w wielu różnych dyscyplinach w krajach na całym świecie.

W skład Rady CitizenGo wchodzą: Ignacio Arsuaga, Blanca Escobar, Luca Volonte, Brian Brown, Gualberto García, Alexey Komov, Alejandro Bermudez y Carlos Polo.

Jakie są najważniejsze wartości CitizenGo?

CitizenGO różni się nie tylko celami, ale także sposobem, w jaki stara się je osiągać oraz metodą w jaki wchodzi w interakcje ze społeczeństwem. Oto nasze główne wartości:

• Innowacja. W CitizenGo pasjonujemy się rozwijaniem nowych sposobów, by obywatele mogli zabierać głos w debetach publicznych. Innowacja umożliwia nam wspieranie aktywności obywateli, którzy chcą wprowadzić zmianę w swoich społecznościach poprzez najnowsze narzędzia, jakie oferuje internet.

• Przejrzystość. Otwarta i szczera komunikacja z każdym sprawia, że CitizenGo może być dobrym przewodnikiem. Transparentnie zarządzamy także swoimi zasobami. Chcemy być wzorową organizacją, która w każdym obszarze prowadzona jest z poszanowaniem tej wartości.

• Szybkość. CitizenGo szybko podejmuje działania w sprawach, które mają znaczenie dla większości członków: prawo do życia, małżeństwo i rodzina, wolność religijna oraz ludzka godność.

• Zaufanie. CitizenGo podejmuje wszelkie wysiłki, by być godnym zaufania w każdym działaniu. Nawet jeśli popełniamy błąd, pracujemy, by natychmiast go skorygować. Nigdy celowo nie publikowaliśmy i nie będziemy publikować fałszywych informacji.

• Zaangażowanie. CitizenGo wyróżnia się poprzez zaangażowanie w sprawy, które są ważne dla jego członków. Pracujemy w oparciu o przekonanie, że promowanie wartości ulepszy społeczeństwo.

• Dobroczynność. CitizenGo wyróżnia się, ponieważ umieszcza ludzi, ich godność, potencjał i oczekiwania w środku swojej działalności. Każda osoba jest dla nas wyjątkowa i zasługuje na indywidualne traktowanie i szacunek.

CitizenGo zarządza swoimi relacjami z grupami (zespołami, wspólnotami, instytucjami, prasą, podmiotami wpierającymi), traktując ludzi jako wolne i wartościowe jednostki.

• Niezależność. CitizenGo jest wspólnym wynikiem pracy całej społeczności darczyńców i wolontariuszy. Nie zależy od żadnej organizacji, partii politycznej, firmy czy lobbystów. I to właśnie niezależność gwarantuje bycie fundacją godną zaufania oraz skuteczną w swojej misji. Sposób w jaki działamy, sprawia, że nasze kryteria i działania jasno zależą wyłącznie od wspólnoty naszych członków i sympatyków.