70th anniversary of the adoption of the Universal Declaration of Human Rights

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

49.986 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

Pred 70 rokmi bola väčšina sveta v dôsledku Druhej svetovej vojny v ruinách. V Európe a na celom svete sa množili totalitné režimy, ktoré vyvolávali hrôzu a prispievali k dlhodobým vojnám. Väčšina krokov týchto zlovestných režimov bola pritom prakticky v súlade so zákonmi svojich krajín. V roku 1948 sa preto svetoví lídri zhromaždili a jednomyseľne vyhlásili:

Už nikdy nedopustíme surový výkon vládnej moci.
Nedovolíme krajine pošliapať základné práva svojich vlastných občanov.
Nedovolíme, aby bol štát najvyšším orgánom rozhodovania o tom, čo je správne a čo je zlé.

Tak vznikla Všeobecná deklarácia ľudských práv.

Dnes, o 70 rokov neskôr, veľa ľudských práv, ktoré sú obsiahnuté vo Všeobecnej deklarácii je obmedzovaných, opomínaných a prekrúcaných.

V decembri OSN oslávi 70. výročie Všeobecnej deklarácie ľudských práv. Počas podujatí venovaných tomuto výročiu v sídle OSN v Ženeve chceme predložiť vyhlásenie, ktorého cieľom je pripomenúť OSN a jeho členským štátom skutočný význam Všeobecnej deklarácie ľudských práv, ktorý vyžaduje ochranu života každého človeka, manželstvo muža a ženy, skutočnú rodinu a práva rodičov ako aj práva veriacich.

Podporte toto vyhlásenie a požiadavku rešpektovať skutočné ľudské práva!

Vyjadrite svoj názor, podporte kresťanov a iné náboženské menšiny prenasledované pre svoju vieru po celom svete. Postavte sa za  zdravotníckych pracovníkov v Európe, ktorí chcú vykonávať svoje povolanie v súlade so svojim svedomím. Pomôžte nám chrániť tých najzraniteľnejších ľudí v spoločnosti, ktorých najdôležitejšie zo všetkých práv, právo na život je napádané a ohrozované.

OSN a jeho členské štáty nerobia všetko potrebné na ochranu týchto základných práv. Chceme si byť istí, že naše hlasy na obranu tých, ktorí nemajú vlastný hlas, bude počuť na najvyššej úrovni. Zapojte sa do tohto zboru hlasov vyjadrujúcich podporu vyhlásenia - v obrane prenasledovaných a zabudnutých; prirodzenú dôstojnosť ľudskej osoby a základné slobody, ktoré by každý mal mať.

Anglický text dokumentu si môžete prečítať tu.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Výzva generálnemu tajomníkovi OSN

Vyzývame všetky národy sveta, aby dodržiavali základné ľudské práva na život, rodinu a náboženskú slobodu, ktoré uznáva Všeobecná deklarácia ľudských práv.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

Podpisz tę petycję teraz!

49.986 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.