U SVIM ZEMLJAMA SVIJETA

Želim gledati "Unplanned"

224.384 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500.000 podpisów.

Želim gledati "Unplanned"

Film Unplanned, novi je film o nekadašnjoj direktorici u organizaciji Planned Parenthood, najvećem pružatelju pobačaja u Americi. Istinita priča o Abby Johnson, bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala aktivistica za život, u prva dva tjedna prikazivanja je samo u SAD-u zaradio više od 15 830 000 dolara.

Premijeri su prethodili pritisci i napadi na Pure Fix producentsku kuću koja stoji iza filma, blokiranje Twitter računa filma te odbijanje oglašavanja filma.

MPAA američka organizacija odgovorna za određivanje prikladnosti filma po dobnim skupinama je filmu “Unplanned” dala ocjenu R (što znači da maloljetnici  do 17 godina film u kinu mogu gledati uz pratnju roditelja ili punoljetnog skrbnika). Iz MPAA poručuju kako su donijeli tu odluku zbog tri scene pobačaja, od kojih najgorom smatraju ultrazvučnu sliku bebe tijekom izvođenja pobačaja.

Ova ocjena podcrtava dvostruke standarde društva u kojem živimo. S jedne strane pobačaj se predstavlja kao medicinsku uslugu i pravo žene, s druge strane se prikazivanje te usluge koja otkriva ono što uistinu jest, ubojstvo nerođenog djeteta, smatra uznemirujućem. I jest uznemiravajuće ali ne samo kad ga se gleda u igranom filmu nego još mnogo više kad ga se provodi u stvarnom životu.

Film se unatoč pokušajima cenzure prikazuje u SAD-u, međutim pokušaji međunarodne distribucije filma su donijeli nove zapreke pa su tako iz kanadskog Cineplexa poručili kako prepoznaju da je interes javnosti za film vrlo velik, ali ga smatraju previše kontroverznim za prikazivanje.

CitizenGO je odlučio pokrenuti kampanju za promicanje distribucije filma širom svijeta, uključujući i Hrvatsku. Zapravo, imamo se razloga bojati se da će se zbog "politički nekorektne" teme širenje filma Unplanned biti spriječeno.

Želimo pružiti podršku producentima Unplanneda, kako bi lokalni distributeri bili ohrabreni i donijeli ovaj važni film na velike ekrane.

Možete li nam pomoći? Ovaj film bi i za nas u Hrvatskoj biti korak naprijed u prikazivanju istine o pobačaju.

Ovdje možete vidjeti najavu za film (na engleskom):

Na upit iz Cinestara smo zaprimili odgovor da još uvijek ne znaju hoće li film biti prikazan u njihovim kinima a iz CinePlexxa još očekujemo odgovor:

(VIDEO) Redatelj filma ‘Neplanirano’ obavijestio povjerenstvo američkog Senata o cenzuri pro-life filma na Twitteru i Googleu

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Želim gledati Unplanned u Hrvatskoj

Poštovani,

film "Unplanned" veliki je korak naprijed k osvještavanju istine o pobačaju.

Znam kako ste se zbog toga susreli i susrećete se s poteškoćama u njegovoj distribuciji.

Ovim vas putem želim ohrabriti da nastavite s radom i distribucijom.

U cijelom svijetu, uključujući i Hrvatsku, postoji publika spremna slušati i čuti vašu poruku.

Čekamo vas,

hvala vam,

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Želim gledati "Unplanned"

Podpisz tę petycję teraz!

224.384 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500.000 podpisów.