65.247 podpisów

Żądamy, by Netflix respektował prawo o ochronie życia

7 maja 2019 roku Brian Kemp gubernator stanu Georgia (USA) podpisał tzw. „Akt życia" zakazujący aborcji dziecka od momentu, gdy można wykryć bicie jego serca, czyli od około 34 dnia ciąży.
W reakcji na to Netflix zapowiedział władzom stanowym, że w przypadku wejścia w życie zakazu aborcji, wycofa stamtąd całą własną produkcję, którą dotąd była realizowana na terenie tego stanu.

Przypadek Netflix'a, to kolejny, jaskrawy przykład, jak globalne korporacje stosują ideologiczny dyktat i narzucają własną agendę polityczną lokalnym społecznościom.
Nie pozwólmy, by Netflix użył choć jednej złotówki z naszych ciężko zarobionych pieniędzy, na wspieranie proaborcyjnych ataków na stan Georgia i środowiska prolife!

65.247 podpisów

324.477 podpisów

STOP gejowskim paradom w parkach Disney'a na całym świecie!

PILNE: 1 czerwca 2019 roku miała miejsce pierwsza Parada Gejowska w parku rozrywki w Disneyland w Paryżu.

Odbyła się, mimo kategorycznego sprzeciwu wielu obywateli, członków społeczności CitizenGO na całym świecie.

Jednak z poufnych źródeł wiemy, że kierownictwo Disney’a jest zaniepokojone globalną mobilizacją na platformie CitizenGO przeciwko Paradzie Gejowskiej w Paryżu.

Wszystko co powinniśmy zrobić teraz, to zwielokrotnić nasze siły.

324.477 podpisów

188.630 podpisów

Pozwólcie Tafidzie Raqeeb na opiekę medyczną, której potrzebuje!

Tafida Raqeeb to pięcioletnia dziewczynka, która przez ostatnie miesiące znajdowała się w głębokiej śpiączce w konsekwencji wylewu krwi do mózgu. Lekarze w Wielkiej Brytanii chcą zakończyć jej życie, mimo że nie stwierdzono śmierci jej mózgu.

Żaden rodzic nie powinien znaleźć się w sytuacji, w której musi walczyć z państwem o prawo dziecka do otrzymywania leczenia ratującego życie, szczególnie gdy jest to leczenie finansowane ze środków prywatnych.
Proszę przyłączyć się do apelu do szpitala Royal London o uwolnienie Tafidy i szansę na ratunek dla niej!

188.630 podpisów

12.321 podpisów

W OBRONIE PODSTAWOWYCH WARTOŚCI

Zachęcamy wszystkich ludzi, dla których ważne są takie wartości jak: rodzina, małżeństwo, rodzicielstwo do dołączenia do grona sygnatariuszy niniejszego wezwania.
Prosimy o upowszechnianie treści tego dokumentu wśród swoich znajomych. Pragniemy dotrzeć do jak najszerszego gremium, ludzi o podobnych poglądach, podzielających obawy o zmiany kulturowe trudne do zaakceptowania w naszym kręgu cywilizacyjnym.

12.321 podpisów

140.799 podpisów

Panie Prezydencie, proszę ratować Vincenta Lambert!

Podpiszmy petycję do Prezydenta Francji Emmanuela Macrona, wzywając go do interwencji w sprawie Vincenta Lamberta, który jest osobą niepełnosprawną.
Lambert nie umiera, ale wstrzymanie podawania mu płynów i żywności sprawi, że umrze z pragnienia.
Żaden człowiek, niezależnie od swojej niepełnosprawności, nie zasługuje na to, by celowo uśmiercić go poprzez odwodnienie.

140.799 podpisów
wygrane

138.423 podpisów

Sąd nakazał aborcję kobiecie chcącej urodzić swoje dziecko

Brytyjski sąd nakazał aborcję 20 letniej kobiecie, ze względu na jej umiarkowaną niepełnosprawność umysłową. Dziewczyna jest w 22 tygodniu ciąży.
Mimo że matka kobiety zaproponowała opiekę nad swoim wnukiem, gdy już się urodzi, to rozpatrująca sprawę sędzia Nathalie Lieven nie powstrzymała się przed wydaniem wyroku nakazującego dokonanie aborcji wbrew woli kobiety.
Wydaje się w tym wypadku oczywiste, że osobiste poglądy na temat aborcji sędzi, która znana jest z proaborcyjnej aktywności, doprowadziły do złamania zasady bezstronności sądu podczas orzekania w tej sprawie.

138.423 podpisów

27.574 podpisów

NIE dla marszu środowisk LGBT+ w Białymstoku 20.07.2019

Potrzebujemy Państwa pomocy, aby obronić nasze spokojne miasto przed publicznym zgorszeniem oraz rozruchami, które mogą spowodować prowokacyjne zachowania środowisk LGBT+ podczas marszu 20 lipca 2019 roku. Ulice miasta są postrzegane jako przestrzeń do użytku wspólnego dla mieszkańców i ich rodzin, które mają prawo korzystać z nich nie będąc narażanymi na gorszące widoki.

27.574 podpisów

395.963 podpisów

STOP homoseksualnej indoktrynacji w Disneyland

Każdy z nas oglądał filmy Disneya. Wychowały się na nich pokolenia.
Dzieci do dziś z przyjemnością oglądają stare historie z myszką Miki i kaczorem Donaldem. Wytwórnia filmów stworzyła też dla nich kilka Disneyland parków na całym świecie.
Są one atrakcją dla dzieci i całych rodzin, ale okazuje się, że za chwilę przestaną być bezpieczne.

395.963 podpisów

41.904 podpisów

ODNÓWMY EUROPĘ!

26 maja 2019 roku odbędą się wybory do Parlamentu Europejskiego.
To bardzo ważna data dla przyszłości naszego kontynentu i wszystkich Europejczyków.

CitizenGO proponuje następującą Deklarację kandydatom, których poglądy są bliskie nam, prosząc ich o promocję i obronę poniższych wartości:

41.904 podpisów

Subskrybuj CitizenGO RSS