Mary Wagner w Polsce

Uwolniona Mary Wagner w Polsce! Podziękuj jej!

19.623 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.

Uwolniona Mary Wagner w Polsce! Podziękuj jej!

Kilka miesięcy temu Instytut Ordo Caritatis wraz ze swoim prezesem Markiem Jurkiem przygotował petycję skierowaną do Stephen'a Harper'a - Premiera Rządu Kanady (złożonej na ręce Jej Ekscelencji Pani Alexandry Bugailiskis, Ambasador Kanady w Polsce) apelując o podjęcie wszelkich możliwych działań, które przywróciłyby wolność Mary Wagner, zadośćuczyniły za krzywdy, których doświadczyła, i zapobiegłyby, by kogokolwiek w przyszłości spotkały podobne prześladowania.

Dziękujemy za udział w tamtej akcji! Odbiła się ona echem w międzynarodowych mediach, które pisały, że nawet w Kanadzie zainteresowanie sprawą nie było aż tak duże, jak w Polsce!

Decyzją sądu Mary Wagner jest wolna! I przyjeżdża do Polski! Możemy ją spotkać osobiście i/lub podpisać się pod listem wdzięczności za jej postawę, a także dołączyć prywatną wiadomość. Listy zbieramy do 7 października. Po tym terminie zostaną one wydrukowane i przekazane Mary Wagner.

Informacje o szczegółowym pobycie Mary Wagner niżej.

----

Przypomnijmy, że Mary Wagner, 38-letnia katoliczka z Kanady, od wielu lat jest zaangażowana w ochronę życia dzieci nienarodzonych, za swoje przekonania została aresztowana i od sierpnia 2012 r. przebywała w więzieniu w Kanadzie. Jak informował Instytut Ordo Caritatis, Mary Wagner od wielu lat modliła się pod klinikami aborcyjnymi, rozmawiała z kobietami, które zamierzały poddać się aborcji. Wielu wręczała białe róże. Niektóre z kobiet i ich dzieci udało się ocalić. Obecność Mary nie była na rękę „biznesowi aborcyjnemu”. Aresztowanie i uwięzienie Mary Wagner miało się stać symbolem, który zniechęci innych obrońców życia. Choć wydaje się niewiarygodne, by w Kanadzie skazywano na więzienie za katolickie przekonania, tak niestety się dzieje. Z jednej strony Kanada daje obywatelom „wolność” do zabijania dzieci nienarodzonych, z drugiej więzi tych, którzy pokojowymi środkami chcą odwieźć kobiety od aborcji. W swoim liście do Polaków napisała: Wizyta w Polsce zaprowadziła mnie również do Oświęcimia. Nigdy bym tam sama nie pojechała, ale nie chciałam odmówić moim przyjaciołom. To co tam zobaczyłam, wstrząsnęło mną do głębi. Czytając w księdze gości wezwania: “Niech ta zbrodnia już nigdy się nie powtórzy", uświadomiłam sobie, że „TO” dzieje się ponownie, na naszych oczach tylko w innym przybraniu. „TO” dzieje się obecnie w Kanadzie i na świecie.

----

2 X 2014 r. (Czwartek) - Przylot Mary Wagner do Warszawy (godz. 16.45)

3 X 2014 Warszawa, godz.19.00 w kinie Luna, premiera filmu Grzegorza Brauna „Nie o Mary Wagner”. Po premierze spotkanie z Mary Wagner, Grzegorzem Braunem i Mariuszem Dzierżawskim

4 X 2014 Warszawa, godz. 19.00 spotkanie z Mary Wagner w sali kurialnej obok katedry praskiej

5 X 2014 Sokółka, godz. 10 Msza św. w kościele św. Antoniego w Sokółce a po niej świadectwo Mary Wagner

5 X 2014 Białystok, godz. 15 w kinie „Ton”, premiera filmu Grzegorza Brauna pt. „Nie o Mary Wagner”. Po premierze spotkanie z Mary Wagner i Grzegorzem Braunem.

6 X 2014 Gdańsk, godz.18, kościół św. Katarzyny- Msza św. a po niej spotkanie z Mary Wagner

7 X 2014 Toruń, godz.15 ,spotkanie otwarte z Mary Wagner w WSKSiM, ul. Droga Starotoruńska 3, godz.18.15 Rozmowy Niedokończone –audycja na żywo w Radiu Maryja i TV Trwam z udziałem Mary Wagner.

8 X 2014 Szczecin, godz. 18 Msza św.w katedrze a po niej spotkanie z Mary Wagner

9 X 2014 Wrocław, godz. 14.00 - Liceum Salezjańskie we Wrocławiu ul. Młodych Techników 17 spotkanie młodzieży z Mary Wagner godz. 19.00 parafia Najświętszej Maryi Panny Królowej Pokoju ul. Ojców Oblatów 1

10 X 2014 Częstochowa, godz.17 Aula Wyższego Seminarium Duchownego Archidiecezji Częstochowskiej, ul. św. Barbary 41, spotkanie otwarte z Mary Wagner

11 X 2014 Kraków, godz.19 - Msza św. w bazylice OO. Franciszkanów a po niej spotkanie z Mary Wagner

12 X 2014 Rzeszów, godz.9.00 - Kościół Matki Bożej Śnieżnej w Rzeszowie-Budziwoju

12 X 2014 Dębicagodz.11.00 Msza św w kościele Miłosierdzia Bożego na rozpoczęcie VI Diecezjalnego Marszu dla Życia i Rodziny

12 X 2014 Gorlice, godz.13.00 Msza św w bazylice na rozpoczęcie Marszu dla Życia i Rodziny

12 X 2014 Krosno, godz.18 Msza św.w kościele św. Piotra i św. Jana z Dukli a po niej spotkanie z Mary Wagner

13 X 2014 Stalowa Wola, godz 12 , spotkanie na KUL Kolbuszowa,

13 X 2014 Nowa Dęba, godz. 16.15, spotkanie w Domu Kultury Kolbuszowa, godz. 17.30 Msza św a po niej spotkanie w kościele pw. Wszystkich św./fara/

14 X 2014 Rzeszów, godz.19.00 - Dom Diecezjalny TABOR, ul.Połonińska 25, spotkanie z Mary Wagner.

15 X 2014 Przeworsk, godz. 16.30 - spotkanie w Bazylice w Przeworsku

15 X 2014 Jarosław, godz. 18 Msza św. a po niej spotkanie w Ośrodku Kultury i Formacji Chrześcijańskiej im. Służebnicy Bożej Anny Jenke

16 X 2014 Łańcut, godz 18- kościół farny, spotkanie z Mary Wagner i nabożeństwo

Aktualności na temat wizyty Mary Wagner:

----

Po prawej stronie znajduje się list do Mary Wagner. Zachęcamy do podpisu, do dołączenia prywatnej wiadomości oraz do zaproszenia do akcji przyjaciół i znajomych! Wiadomości najlepiej jest pisać w językach: polskim lub angielskim, lub francuskim.

Listy zbieramy do 7 października.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

Add a personal message to the email
kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Czy są Państwo pewni? Ta petycja, jak inne, potrzebuje Państwa wsparcia, by była skuteczna. W każdym momencie mogą się Państwo wypisać.
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Wdzięczność

Szanowna Pani,

pragnę wyrazić moją wdzięczność za Pani postawę wobec obrony nienarodzonych dzieci. Jest Pani dla świata symbolem odważnej, niezłomnej i prawdziwie chrześcijańskiej postawy.

Poprzez odważną walkę o życie dzieci, a także niezrezygnowanie z niej - mimo uwięzienia - pokazała Pani światu, na czym polega miłość bliźniego. Motywuje mnie Pani do stawania zawsze po stronie prawdy i miłości, czyli do obrony człowieka.

Zapewniam o moim wsparciu w modlitwie w kolejnych Pani działaniach i z całego serca Pani dziękuję.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Uwolniona Mary Wagner w Polsce! Podziękuj jej!

Podpisz tę petycję teraz!

19.623 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 20.000 podpisów.