Świat musi uznać ludobójstwo chrześcijan!

Nie dla ludobójstwa chrześcijan!

Świat musi uznać ludobójstwo chrześcijan!

42.937 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Świat musi uznać ludobójstwo chrześcijan!

Chrześcijanie są dziś jedną z najbardziej prześladowanych grup religijnych na świecie *.
Cierpią w więzieniach, cierpią z powodu grabieży, tortur, morderstw i gwałtów, są uśmiercani, często poprzez ścięcie głowy lub ukrzyżowanie.

Wszystko to tylko z powodu ich wiary.

Według danych Open Doors, każdego miesiąca średnio ma miejsce:

255 morderstw,
104 uprowadzenia,
180 gwałtów lub przypadków przemocy wobec kobiet,
66 ataków na kościoły,
160 osób zostaje wtrąconych do więzień bez wyroku sądowego **.

Tylko w poprzednim roku:

3066 chrześcijan zostało zabitych,
1252 porwanych,
1020 zgwałconych,
793 razy burzono kościoły i budynki kościelne.

Znaczną część ofiar stanowią dzieci i młodzież. Są głównym celem terrorystów z grup takich jak Daesh, którzy próbują w ten sposób zastraszyć społeczeństwa wielu krajów ***. Regiony Afryki, Azji i Bliskiego Wschodu to miejsca, w których chrześcijanie są dziś najbardziej krzywdzeni.

Co możemy dla nich zrobić?

Międzynarodowe instytucje ignorują obecną sytuację setek milionów ludzi, których życie z powodu ich wiary jest zagrożone. Jest zatem absolutnie konieczne, aby organizacje takie jak ONZ oficjalnie przyznały, że przez wiele lat chrześcijanie byli prześladowani w różnych miejscach na całym świecie.

Jeśli problem zostanie w ten sposób zauważony, umożliwi to kolejne, bardzo już konkretne działania ze strony społeczności międzynarodowej.

Właśnie dlatego prosimy, by Ahmed Shaheed, specjalny sprawozdawca ONZ ds. wolności religii i wyznania, oficjalnie uznał za ludobójstwo prześladowania chrześcijan z powodu ich wiary.

Będziemy mięli okazję spotkać niedługo Ahmeda Shaheeda w Genewie. Zamierzamy przekazać mu wtedy podpisy zebrane w tej kampanii i poprosić, by oficjalnie przyznał, że ludobójstwo chrześcijan faktycznie ma miejsce.

*http://www.lastampa.it/2018/01/12/vaticaninsider/christian-persecution-is-growing-million-worldwide-qL2EuMOR8fxeAV0luroCbK/pagina.html

**https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/

***https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_by_ISIL

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Świat musi uznać ludobójstwo chrześcijan

Szanowny Pan Ahmed Shaheed,

specjalny sprawozdawca ONZ ds. wolności religii i wyznania

Szanowny Panie,

każdego roku roku tysiące ludzi na całym świecie jest mordowanych, torturowanych i gwałconych jedynie z powodu ich chrześcijańskiej wiary. Znaczna część to dzieci i młodzież, które są celem najczęściej wybieranym przez terrorystów z takich ugrupowań jak Daesh, by skuteczniej zastraszać społeczeństwa wielu krajów.

W ciągu ostatnich dwóch lat miały miejsce największe w historii prześladowania chrześcijan, prawa milionów ludzi zostały pogwałcone z powodu ich religii.

Zwracam się do Pana z prośbą, o oficjalne uznanie zbrodni dokonywanych na chrześcijanach za ludobójstwo. Tylko tak jednoznaczny akt prawny ma szansę zwrócić uwagę społeczności międzynarodowej na to wielokrotnie przemilczane męczeństwo milionów ludzi.

Proszę też o wywarcie presji na Organizację Narodów Zjednoczonych w celu uruchomienia skutecznych mechanizmów chroniących prześladowanych chrześcijan na całym świecie.

Bardzo dziękuję za Pańską pomoc.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Świat musi uznać ludobójstwo chrześcijan!

Podpisz tę petycję teraz!

42.937 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.