Adresat/Adresaci petycji: Sz.P. Premier RP Beata Szydło

Szanowna Pani Premier, Prosimy o odwołanie Ministra Piotra Glińskiego

59 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.

Szanowna Pani Premier, Prosimy o odwołanie Ministra Piotra Glińskiego

Powiązania ministra oraz jego małżonki z fundacjami, dotowanymi z budżetu i organizacje zagraniczne sprawiają, że ranga Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz funkcji wicepremiera RP znacząco została nadwyrężona. Osoba na tak eksponowanym stanowisku nie powinna budzić żadnych wątpliwości moralnych (jak żona Cezara), prawnych oraz zwykłej ludzkiej uczciwości.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:

Adresat/Adresaci petycji: Sz.P. Premier RP Beata Szydło

Nadużycia, które wychodzą na światło dzienne w kwestii wydatkowania i niekontrolowanych transferów publicznych pieniędzy na różnego rodzaju fundacje, skłaniają do zastanowienia się w ogóle nad sensem ich finansowania z budżetu państwa.

Min. Piotr Gliński wpisał się swoimi ostatnimi wystąpieniami w te niejasne układy, przepraszał skompromitowane osoby ze skompromitowanych fundacji.

Powiązania ministra oraz jego małżonki z fundacjami, dotowanymi z budżetu i organizacje zagraniczne sprawiają, że ranga Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz funkcji wicepremiera RP znacząco została nadwyrężona. Osoba na tak eksponowanym stanowisku nie powinna budzić, żadnych wątpliwości moralnych, prawnych oraz zwykłej ludzkiej uczciwości.

[Imię i nazwisko]

Szanowna Pani Premier, Prosimy o odwołanie Ministra Piotra Glińskiego

Podpisz tę petycję teraz!

59 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100 podpisów.