Michał Tyrpa

See petition to the European Parliament - text on the right.

Tak jak w latach ubiegłych, żądamy równego traktowania przez nawyższe władze Rzeczypospolitej formalnie ustanowionych świąt państwowych, które mają rangę Narodowego Dnia Pamięci. W obliczu niesłabnącej antypolskiej propagandy za granicą, a zwłaszcza tego, czego jesteśmy świadkami od 27.I.2018, oczekujemy obecności głowy państwa polskiego 14 czerwca 2019 r.

"Plac Rotmistrza Witolda Pileckiego" powinien być oficjalnym adresem Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku. Ma to kluczowe znaczenie dla kształtowania przyszłego wizerunku Polski. Szczegółowe uzasadnienie w wątku wskazanym w treści petycji (patrz - prawa strona).

11 kwietnia 2016 r. Fundacja Paradis Judaeorum wystosowała pismo polecone do pana Wojtka Smarzowskiego z prośbą o rozważenie nakręcenia superprodukcji filmowej opowiadającej losy Ochotnika do Auschwitz.

W związku z godzącą w polską pamięć historyczną, konsekwentną działalnością dyrektora Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau, wzywamy władze Rzeczypospolitej do usunięcia dra Piotra M.A.Cywińskiego ze stanowiska dyrektora Muzeum Auschwitz. Ponadto żądamy przywrócenia Mszy św.

Żądamy surowego ukarania, pozbawienia polskiego obywatelstwa i wydalenia z UE, czeczeńskiego boksera propagującego zbrodniczą ideologię Państwa Islamskiego.

Minister Edukacji Narodowej RP: "Raport Witolda" do kanonu lektur!

Uzasadnienie - w poniższych sześciu linkach: