Ochrana života, rodiny a slobody po celom svete

CitizenGO je komunita 17.229.075 aktívnych občanov, ktorí obhajujú v spoločnosti hodnoty života, rodiny a slobody, a zastavujú ľavicovo-liberálnu agendu

témy

Ochrana života, rodiny a slobody po celom svete

victory
Postavme sa za slobodu slova v Európe

Sloboda slova v Európe je vo veľkom ohrození!

Európska komisia 9. decembra 2021 navrhla rozšíriť zoznam trestných činov EÚ o nenávistné prejavy a zločiny z nenávisti.

Ak bude tento návrh prijatý, Váš pro-life a pro-family hlas bude umlčaný v celej EÚ, vrátane Slovenska.

Musím Vás varovať pred nadchádzajúcim nebezpečenstvom: Vaše právo na slobodu prejavu môže byť hrubo porušené.

Je to taktika ľavicových liberálov, ktorí chcú scenzurovať každého, kto nesúhlasí s ich pomýlenou ideologickou agendou.  Zmenou definície toho, čo znamená sloboda prejavu, zásadne obmedzia našu slobodu brániť svoje názory a presvedčenie...

Debaty stále prebiehajú, ale hlasovanie sa nezadržateľne blíži. Najbližšie zasadnutie Rady pre spravodlivosť a vnútorné veci sa uskutoční 9. - 10. júna 2022 v Luxemburgu. Plánujeme presvedčiť niektorých delegátov členských štátov EÚ, aby hlasovali proti novým zákonom o nenávistných prejavoch. Potrebujem však Vašu pomoc TERAZ!

Ak sa potláča sloboda prejavu, politické zriadenie sa mení na totalitnú tyraniu.

Čoraz častejšie vidíme, ako sa zákony o nenávistných prejavoch dajú zneužiť na prenasledovanie ľudí s inými názormi. Bidenova administratíva v USA oznámila zámer zriadiť Radu pre riadenie dezinformácií (DGB), ktorá bude označovať informácie, ktoré sa jej nepáčia, za dezinformácie. Fínska pro-gender prokurátorka prenasleduje kresťanskú političku Päivi Räsänen za jej biblické názory na manželstvo, rodinu a sexualitu.

Na Slovensku čelíme hrozbe zo strany Márie Kolíkovej, ktorá sa snaží obmedziť slobodu slova pod zámienkou potláčania dezinformácií. Paradoxom je, že ministerka Kolíková reprezentuje stranu Sloboda a solidarita, a zároveň obmedzuje slobodu slova. Pokrytecké, že?

Musíme to zastaviť, kým nie je neskoro!

Nové zákony o nenávistných prejavoch, ktoré Komisia navrhuje doplniť do článku 83 ods. 1 Zmluvy o fungovaní Európskej únie (ZFEÚ), sú veľmi vágne formulované a môžu byť svojvoľne zneužité niektorými vplyvnými skupinami, napr. pro-potratovými a pro-gender politikmi, sudcami a aktivistami.

Ďalším problémom je, že nemáme jasnú definíciu toho, čo sú nenávistné prejavy a trestné činy z nenávisti.

Ľavicoví liberáli chcú získať maximálne právne prostriedky, aby Vás mohli umlčať a cenzurovať pro-life a pro-rodinné hlasy!

Mobilizujeme tisíce občanov na celom svete, aby sme zabránili ľavicovým liberálom v EÚ urobiť z Vás zločincov len preto, že máte konzervatívne názory. Musíme však konať rýchlo, aby sme presvedčili delegátov, pretože hlasovanie bude už 9. - 10. júna.

Situácia je zložitá, ale máme nádej.

Pre zavedenie nových zákonov o nenávistných prejavoch musia delegáti Rady pre spravodlivosť a vnútorné veci v Luxemburgu hlasovať konsenzuálne (všetci musia súhlasiť).

To znamená, že ak sa nám podarí presvedčiť niektorých delegátov členských štátov EÚ, aby hlasovali proti novým zákonom o nenávistných prejavoch, môžeme zvíťaziť a ubrániť našu slobodu prejavu.

Ak sa nám to však nepodarí, môže sa veľmi ľahko a rýchlo stať, že budeme čeliť súdnym procesom za naše pro-life, pro-rodinné a pro-kresťanské názory prezentované na verejnosti. Potom sa môžeme rozlúčiť so slobodnou Európou.

Dúfam, že to nie je to, čo Vy a ja chceme. Konajme teraz a zastavme to!

Musíme sa ozvať a brániť slobodu slova, kým nie je neskoro!

Prosím, podpíšte našu petíciu a postavte sa za slobodu slova v Európe!

Viac informácií:

Komisia navrhuje rozšíriť zoznam trestných činov EÚ tak, aby zahŕňal nenávistné prejavy a trestné činy z nenávisti

Rada pre spravodlivosť a vnútorné veci, 9. – 10. júna 2022

Rada pre spravodlivosť a vnútorné veci, 3. – 4. marca 2022

Extending EU crimes to hate speech and hate crime

We must protect free speech—Enough is enough!

Podporujeme prof. Mikloška na post komisára pre deti

Na májovej schôdzi parlamentu budú poslanci voliť komisára pre deti.

V CitizenGO by sme chceli verejne podporiť prof. Jozefa Mikloška, ktorého považujeme za kvalitného odborníka s dlhoročnou praxou v oblasti práce s deťmi, a s podobnými hodnotami ako máme aj my.

Voľba komisára pre deti by mohla byť štandardne úplne normálnou voľbou bez veľkých emócií. Lenže liberáli si urobili z tejto voľby súčasť ich kultúrnej vojny a konzervatívnych kandidátov v prvom kole voľby mediálne zlynčovali. Aj táto ideologická nadpráca progresívnych denníkov prispela k tomu, že parlament nezvolil žiadneho kandidáta.

V CitizenGO sme presvedčení, že odborníci s konzervatívnymi hodnotami, ktorí kandidujú na verejné posty si zaslúžia našu podporu. Ak sa za nich nepostavíme my, liberáli ich zlynčujú a zničia ich dobré meno.

Mediálny lynč vie odradiť nejedného človeka s konzervatívnymi hodnotami.

O to viac sa musíme snažiť, byť aktívni a mobilizovať sa. Nemôžeme dovoliť, aby dobrí ľudia s dobrými hodnotami zostali mimo len preto, že ich progresívne médiá lynčujú.

Ukážme im, že aj my máme hlas a nebojíme sa ich.

Pridajte sa k nám a vyzvite poslancov, aby podporili prof. Mikloška na post komisára pre deti.

Návrh na voľbu komisára pre deti - nová voľba II

Foto: Úsmev ako dar

Zastavte ministra Lengvarského

Slovenská republika bude právne uznávať za ženy aj osoby s mužskými pohlavnými orgánmi a za mužov zas osoby so ženskými pohlavnými orgánmi.

Teoreticky to znamená aj to, že človek úradne vedený ako muž bude môcť menštruovať alebo otehotnieť. Alebo môže dôjsť k tomu, že biologický muž, ktorý sa vyhlási za ženu, bude môcť navštevovať dámske toalety alebo šatne, čo je nesmierne ľahko zneužiteľné.

Absurdné, že?

Viete kto má v tom prsty? Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant Oľano), ktorý sa správa ako transgender aktivista.

Eduard Heger sa pred voľbami prezentoval ako kresťan a konzervatívec. Vďaka jeho nominantovi sa tu teraz muži môžu len tak vyhlasovať za ženy a naopak. Uznajte sami, že to nie je normálne.

Lengvarský podpísal Odborné usmernenie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky na zjednotenie medicínskych postupov pri vydávaní lekárskeho posudku pri zmene pohlavia ešte v marci.

V praxi to znamená, že osoby, ktoré sa označujú ako „transgender“ nemusia podstúpiť zmenu pohlavia (chirurgické odstránenie pohlavných orgánov) na to, aby si na matrike mohli úradne zmeniť pohlavie. Podľa uznesenia bude k tomu stačiť hormonálna liečba v kombinácii s testom života v preferovanom gendri v trvaní najmenej jedného roka.

Teda ak rok nejaký muž užíva hormóny a cíti sa dobre, na matrike si môže úradne zmeniť pohlavie na ženu. Ak aj v užívaní hormónov pokračovať nebude, pred štátom bude považovaný za ženu. Právne mu nič nebude brániť v tom, aby behal po ženských šatniach, toaletách, sprchách, saunách a pod.

Ak začne kvôli tomu dochádzať k znásilneniam, bude za to Lengvarský niesť zodpovednosť?

K absurdnej situácii môže dôjsť aj v opačnom garde: biologická žena sa prehlási za muža, ale stále bude menštruovať. Alebo aj otehotnie a bude navštevovať gynekologickú ambulanciu. Najnovšie teda aj muži môžu byť tehotní a rodiť deti.

A rovnako sa môže stať, že bude narastať počet detí s gender dysfóriou, lebo to uvidia v škôlke, v škole, v spoločnosti. Môže sa to stať aj Vášmu dieťaťu, či vnúčaťu. Nebude jednoducho vedieť, či je chlapec alebo dievča.

Eduard Heger vyšiel z prostredia charizmatických kresťanských spoločenstiev. Vďaka týmto ľuďom sa z neho stal poslanec NR SR a neskôr minister financií a dokonca predseda vlády. Keď dosiahol vrchol politickej moci, na svoje záväzky voči kresťanom a konzervatívcom zabúda.

Videli sme to pri hrubom zatváraní kostolov počas pandémie ako aj pri jeho pasivite, keď Anna Záborská (KÚ) presadzovala pro-life návrh zákona na podporu tehotných matiek v núdzi. Premiér sa vtedy na ochranu nenarodených vykašľal a venoval sa reformám. Dokonca po neúspešnom hlasovaní o tomto zákone sa bez problémov postavil na tlačovej konferencii vedľa poslankyne Cigánikovej, ktorá je poprednou potratárkou v NR SR.

Ak na Eduarda Hegera nepritlačíme, budeme mať z neho premiéra, ktorý sa síce pomodlí v kostole, ale politicky je v podstate liberál, ktorý nijako neprispieva k presadzovaniu našich hodnôt.

Podpíšte sa a vyzvite premiéra, aby dodržal svoje záväzky voči voličom a Lengvarského zastavil.

Transgender podľa Lengvarského: Otázky a odpovede

Zmena pohlavia: V Česku je možná len s operáciou, nedávno to potvrdil aj Ústavný súd

Lengvarského usmernenie o zmene pohlavia: Zmena pohlavných orgánov už nie je nutná, stačí nadobudnúť presvedčenie

Revolucionára Lengvarského treba odvolať

Na pohlavných orgánoch už záležať nebude. Lengvarský podpísal nové usmernenie o zmene pohlavia

---

Osoba oprávnená konať s orgánmi verejnej moci: Matúš Hagara; 54, 97225 Diviaky nad Nitricou; nar. 23.9.1996

foto: Denník N

Podporujeme Ukrajinu

Chceli by som Vás poprosiť, aby ste podporili našu výzvu adresovanú predsedovi vlády SR, Eduardovi Hegerovi týkajúcu sa ruskej invázie na Ukrajinu.

Máme na pána premiéra dve požiadavky.

V prvom rade ho žiadame, aby sa snažil o deeskaláciu napätia a diplomatické riešenie konfliktu na Ukrajine. Nechceme celoeurópsku vojnu. Nechceme ďalšie krviprelievanie u nášho východného suseda. Je tragické, keď jeden slovanský národ (Rusko) ničí iný slovanský národ (Ukrajina).

V druhom rade žiadame, aby vláda SR v maximálnej možnej miere pomohla utečencom z Ukrajiny, ktorí budú u nás žiadať o azyl. Už teraz sú na našej východnej hranici dlhé kolóny áut, ktoré utekajú pred ruskou inváziou. V tejto tragickej chvíli pre milióny Ukrajincov by sme mali zaujať postoj solidarity a kresťanskej lásky. Navyše, Ukrajinci sú Slovania a približne 70% z nich sú kresťania.

Chcel by som zdôrazniť, že ruskú inváziu na Ukrajinu považujeme nielen za hrubé porušenie medzinárodného práva, ale aj za odsúdeniahodný prejav agresie a násilia zo strany vlády Vladimíra Putina.

Ukrajina je ako štát mocensky aj vojensky slabšia než Rusko. Nepredstavuje pre Rusko hrozbu. Ukrajina túto inváziu nevyprovokovala, ale stala sa obeťou imperialistických ambícií Vladimíra Putina.

Pričom Rusko garantovalo územnú celistvosť Ukrajine (Budapeštianske memorandum v roku 1994) za to, že sa Ukrajina vzdá jadrových zbraní, čo aj urobila. Je zrejmé, že Rusi si nectia svoje záväzky.

Navyše, vyjadrenia Vladimíra Putina, ktorými obhajuje agresívnu inváziu, sú absurdné. Putin napríklad tvrdí, že „chce denacifikovať Ukrajinu,“ hoci ukrajinský prezident Zelenskij je žid. Dokonca Zelenského traja prastrýkovia - židia boli zavraždení nacistami počas druhej svetovej vojny. Ako môže byť žid nacistom? To skôr Putin sa správa ako nacista.

Hoci by si vojenská agresia Vladimíra Putina zaslúžila podľa spravodlivosti omnoho tvrdšiu reakciu, nechceme ďalšie krviprelievanie. Preto žiadame od nášho premiéra diplomatickú mierovú snahu a praktickú humanitárnu pomoc.

Slovensko je malý štát s obmedzenými možnosťami. Nedokážeme zachrániť 44-miliónovú Ukrajinu.

A rovnako sme si vedomí, že sme v energetickej oblasti závislí od Ruska (uhlie, ropa, zemný plyn, jadrové palivo pre atómové elektrárne a pod.)

No to neznamená, že nemáme nič robiť. Práve naopak, musíme sa snažiť urobiť čo najviac a prejaviť susedskú a kresťanskú solidaritu.

Podpíšte sa a postavte sa za Ukrajinu.

Výzva arcibiskupa Vasiľa

Vojna v Európe: Dnes sme všetci Ukrajina

Sledujeme online: Rusi obsadili po letisku pri Kyjeve aj černobyľskú jadrovú elektráreň

Ukraine’s Jewish President Zelenskiy asks Putin: ‘How could I be a Nazi?’

Schválil Matúš Hagara

Náboženská sloboda v Indii - neobmedzujte prácu sestier Matky Terezy!

Indická vláda sa rozhodla masívne brániť a obmedzovať činnosť Misionárok lásky (sestry Matky Terezy). Predovšetkým zakázala organizácii prijímať finančné prostriedky zo zahraničia.

Milosrdné sestry pomáhajú najmenej 22 000 obzvlášť chudobným ľuďom v núdzi v rôznych inštitúciách v Indii. Táto práca je financovaná a možná vďaka darom, najmä z Európy, ale jej pokračovanie je teraz v obrovskom ohrození.

V pondelok 27. decembra indické ministerstvo vnútra oznámilo, že odmietlo obnoviť licenciu Kongregácii Misionárok lásky na ďalšie prijímanie zahraničných finančných prostriedkov podľa zákona o regulácii zahraničných príspevkov.

Hoci sa objavili fámy, že vláda zmrazila účty náboženskej komunity, podľa vládnej správy to bola samotná komunita, ktorá požiadala Národnú banku o zmrazenie účtov, kým sa situácia nevyrieši.

Teoreticky ide o administratívnu záležitosť, v skutočnosti však vláda týždeň pred schválením zákona proti príchodu zahraničných finančných prostriedkov kritizovala kongregáciu za údajnú podporu konverzií, čo Milosrdné sestry, ktoré sa venujú službe "najchudobnejším z chudobných", popierajú.

Vyzvite, prosím, indického ministra vnútra Amita Shaha, aby okamžite odvolal príkazy svojho ministerstva a umožnil sestrám Matky Terezy naďalej prijímať dary a pokračovať v ich práci v službe najchudobnejším!

Viac informácií:

Radikálni hinduisti v Indii spustili vlnu násilia voči kresťanom. Aj vďaka zákonu proti konverziám

Sestry Matky Terezy: V Indii zmrazili bankové účty Misionárok lásky a preverujú ich aktivity

Sestry Matky Terezy: V Kalkate chýba sestrám chlieb, pečivo, čaj či vajíčka, jedlo dávajú na prídel

Misionárky lásky v Indii rozdávajú potraviny na prídel po tom, čo vláda zablokovala zahraničné fondy

Žiadame zrovnoprávnenie financovania štátnych a cirkevných škôl

Národná rada Slovenskej republiky schválila novelu zákona o financovaní škôl a školských zariadení 25. novembra 2021. Po podpise tejto novely zákona prezidentkou SR, deti navštevujúce cirkevné a súkromné školy a školské zariadenia nebudú diskriminované. Na ich vzdelanie budú z verejných zdrojov použité rovnaké finančné prostriedky ako na tie, ktoré navštevujú štátne školy a školské zariadenia.

Na prezidentku SR sa obrátili viaceré organizácie zastupujúce samosprávy, ktoré žiadajú, aby prezidentka návrh zákona vrátila poslancom s nesúhlasným stanoviskom a minimálne oddialila prijatie tohto zákona.

Návrh zákona nikoho neochudobňuje, len prináša rovnoprávnosť pre deti navštevujúce podľa zriaďovateľa rôzne školy a školské zariadenia. Už nebude záležať či zariadenie bude štátne alebo cirkevné. Ako nie je rozdiel v tom, ako sa platia dane, nemajú byť ani v tom ako je financované vzdelanie našich detí.

---

Výzvu pripravil: Atticum, o.z.

Vyhlásenie: Beriem na vedomie, že na základe podpisu výzvy budú moje osobné údaje poskytnuté organizátorovi petície, ktorým je Atticum, o.z., so sídlom Šoltésovej 22, 811 08 Bratislava-Staré Mesto, aby ich odovzdal adresátom výzvy, a aby ich archivoval na účel preukázania pravdivosti zhromaždených podpisov v súlade s jeho Pravidlami spracovania osobných údajov.

Udelenie súhlasu so spracovaním osobných údajov a zasielaním správ: Zaškrtnutím možnosti „Informujte ma o tejto kampani a podobných iniciatívach od Atticum“ udeľujem súhlas s tým, aby organizácia CitizenGO poskytla moje osobné údaje organizátorovi petície, ktorým je Atticum, o.z., so sídlom Šoltésovej 22, 811 08 Bratislava-Staré Mesto, aby spracovával moje osobné údaje a zasielal mi správy a výzvy v súlade s jeho Pravidlami spracovania osobných údajov.
----

Viac informácií k návrhu:

Foto: www.prezident.sk

víťazstvo

Postavme sa za slobodu slova v Európe

Sloboda slova v Európe je vo veľkom ohrození!

Musíme to zastaviť, kým nie je neskoro!

Situácia je zložitá, ale máme nádej.

Dúfam, že to nie je to, čo Vy a ja chceme. Konajme teraz a zastavme to!

Musíme sa ozvať a brániť slobodu slova, kým nie je neskoro!

Prosím, podpíšte našu petíciu a postavte sa za slobodu slova v Európe!

Rada pre spravodlivosť a vnútorné veci, 9. – 10. júna 2022

Rada pre spravodlivosť a vnútorné veci, 3. – 4. marca 2022

Extending EU crimes to hate speech and hate crime

We must protect free speech—Enough is enough!

Podporujeme prof. Mikloška na post komisára pre deti

Na májovej schôdzi parlamentu budú poslanci voliť komisára pre deti.

Mediálny lynč vie odradiť nejedného človeka s konzervatívnymi hodnotami.

Ukážme im, že aj my máme hlas a nebojíme sa ich.

Návrh na voľbu komisára pre deti - nová voľba II

Foto: Úsmev ako dar

Zastavte ministra Lengvarského

Absurdné, že?

Transgender podľa Lengvarského: Otázky a odpovede

Revolucionára Lengvarského treba odvolať

foto: Denník N

Podporujeme Ukrajinu

Máme na pána premiéra dve požiadavky.

Podpíšte sa a postavte sa za Ukrajinu.

Výzva arcibiskupa Vasiľa

Vojna v Európe: Dnes sme všetci Ukrajina

Ukraine’s Jewish President Zelenskiy asks Putin: ‘How could I be a Nazi?’

Schválil Matúš Hagara

Náboženská sloboda v Indii - neobmedzujte prácu sestier Matky Terezy!

Žiadame zrovnoprávnenie financovania štátnych a cirkevných škôl

---

Výzvu pripravil: Atticum, o.z.

----

Viac informácií k návrhu:

Foto: www.prezident.sk

Čo sa deje v CitizenGO