Dotazník pre politikov pred voľbami do NR SR

Chceme, aby sa politici pred voľbami prihlásili k našim hodnotám

Dotazník pre politikov pred voľbami do NR SR

V CitizenGO sa snažíme o ochranu ľudskej dôstojnosti od počatia po prirodzenú smrť. Záleží nám na rodine, slobode vierovyznania a vzdelávania. Napriek všetkým našim snahám, ktoré prinášajú neraz veľké víťazstvá, nemôžeme meniť zákony krajiny. Tie sa menia v Národnej rade Slovenskej republiky. Preto je nesmierne dôležité zvoliť takých politikov, ktorí budú hlasovať v súlade s našimi hodnotami.

Problémom predvolebnej kampane je, že v tomto čase politici neraz sľubujú a potom to nedodržia. Tiež sa stáva, že sa k jasným hodnotovým otázkam vyjadria spôsobom, ktorý je nejasný a nezrozumiteľný pre bežných ľudí. Sledujú jeden cieľ: neodlákať si voličov na jednej alebo druhej strane hodnotového spektra.

Toto nám však nestačí! Chceme počuť jasné „áno“ alebo „nie“.

Preto sme sa rozhodli, že pošleme dotazník predsedom politických strán, ktoré sa pohybujú aspoň na prahu zvoliteľnosti (5%).

Postupovať budeme nasledovne:

·  Dotazník zašleme iba stranám, ktoré od začiatku tohto roka podľa relevantých prieskumov dosiahli aspoň raz nad 5%. Sú to strany: KDH, Kotlebovci - ĽSNS, Oľano/KÚ/NOVA/Zmena zdola, PS/Spolu, Sas, Sme rodina,       Smer-SD, SNS, Za ľudí.

·  Predsedom strán budú chodiť emaily od Vás so žiadosťou odpovedať na otázky v dotazníku. Odpoveď musí prísť najneskôr do nedele 23.2. do 24.00hod. Po tomto termíne už odpovede neprijmeme.

·  Ak politická strana odpovie skôr, prestanú jej ďalšie maily chodiť. Ak neodpovie, Vaše maily jej budú chodiť až do nedele 23.2.

·  Následne 24.2. zhromaždím odpovede od všetkých strán a pošlem Vám výsledky.

Voľby do NR SR budú už 29.2. Nezostáva nám veľa času. Ak zloženie nového parlamentu bude priaznivé, môže sa podariť zmena komunistického potratového zákona, ktorý je skutočne proti ľudskosti. Okrem toho je tiež dôležité ochrániť rodiny a mladých ľudí na Slovensku pred ideológiou gender, a starých a chorých pred pokusmi zaviesť eutanáziu. V týchto voľbách ide o veľa.

Táto petícia je...

Zatvorená!

Dotazník pre predsedov politických strán pred voľbami do NR SR

Dobrý deň pán predseda,

vo voľbách do NR SR 29.2. chcem voliť politikov, ktorí budú chrániť pre mňa dôležité hodnoty. Preto Vás žiadam o vyplnenie tohto dotazníka do nedele 23.2. do 24.00 hod. Pošlite ho, prosím, na adresu:

Vaše odpovede budú rozposlané 42 000 podporovateľov mimovládnej organizácie CitizenGO, ktorí chcú zodpovedne pristúpiť k volebným urnám.

Na otázky môžete odpovedať iba "áno" alebo "nie." Komentáre, ani ďalšie poznámky nebudú akceptované. Čím skôr odpoviete, tým skôr Vám ďalšie maily prestanú chodiť.

Dotazník:

1.      Ste za úplný zákaz potratov na voľné požiadanie a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať ZA?

2.      Ste proti ratifikácii Dohovoru Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu (Istanbulský dohovor) a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať PROTI?

3.      Ste proti zavedeniu inštitútu registrovaných/životných partnerstiev dvoch osôb rovnakého pohlavia a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať PROTI?

4.      Ste proti adopciám detí pármi rovnakého pohlavia a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať PROTI?

5.      Ste proti zavedeniu eutanázie a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať PROTI?

6.      Ste za zavedenie špeciálneho úradu vyslanca SR na ochranu náboženskej slobody, slobody vyznania a svedomia, a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať ZA?

7.      Ste za uzatvorenie zmluvy medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou o práve uplatňovať výhrady vo svedomí v takomto alebo veľmi podobnom znení, a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú hlasovať ZA? (https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20060119016)

8.      Ste proti akejkoľvek ideológii, ktorá by šírila nenávisť alebo násilie na základe pohlavia, veku, náboženstva, národnosti, etnickej príslušnosti alebo sexuálnej orientácie, a viete garantovať, že všetci poslanci NR SR zvolení z Vašej 150-člennej kandidačnej listiny budú PROTI a a budú v tomto duchu verejne a súkromne konať?

Ak by chcel nejaký kandidát z Vašej kandidačnej listiny osobne vyplniť dotazník, môže tak urobiť do 23.2. do 24.00 hod.

Ďakujem.

S pozdravom,