STOP dla nienawiści wobec katolików!

Każdy ma prawo do życia bez obelg, poniżania, przemocy.

STOP dla nienawiści wobec katolików!

36.007 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.

STOP dla nienawiści wobec katolików!

Profanacje wizerunków Jezusa Chrystusa, Maryi i świętych.

Akty wandalizmu w kościołach, bezczeszczenie grobów na katolickich cmentarzach, obraźliwe „dzieła” współczesnych „artystów”, prowokacyjne, bluźniercze  manifestacje bojowników ideologii LGBT.

To wszystko bulwersuje, ale agresja w stosunku do materialnych przedmiotów kultu i symboli religijnych, to zazwyczaj tylko początek, tego co przychodzi później… fizycznych ataków na księży, siostry zakonne, wiernych.

Tylko w zeszłym roku mieliśmy do czynienia z sześcioma udokumentowanymi atakami na katolickich kapłanów (brutalne pobicia, dźgnięcia nożem, ataki przy użyciu niebezpiecznych przedmiotów) w Częstochowie, Mosinie, Szczecinie, Turku, Warszawie i Wrocławiu.

W tym roku nienawiść wobec księży, Kościoła Katolickiego i wiernych jest dalej umiejętnie podsycana, co oznacza, że liczba podobnych przestępstw będzie prawdopodobnie tylko rosnąć.

Tymczasem każdy ma prawo do życia bez obelg, poniżania, przemocy.

Powstrzymajmy eskalację nienawiści wobec katolików!

Jeśli z roku na rok narasta w Polsce problem przemocy, nie tylko słownej w internecie, ale także w przestrzeni publicznej wobec katolików, to dotyczy to również coraz śmielszego pochwalania lub nawoływania do popełnienia przestępstw wobec wiernych Kościoła Katolickiego.

Co raz częstsze są też niestety przypadki złośliwego przeszkadzania podczas Mszy Świętej, nabożeństw, uroczystości, czy obrzędów.
Podobnie jest z aktami wandalizmu, niszczenia mienia świątyń i miejsc kultu religijnego katolików.

Dzieje się tak między innymi dlatego, że w wielu największych mediach panuje niemal otwarte przyzwolenie dla obelg, poniżania i nienawiści wobec katolików, Kościoła Katolickiego oraz wiary.

Wierząc, że tylko reagowanie i zdecydowany sprzeciw może powstrzymać sprawców przestępstw motywowanych nienawiścią do katolików bardzo prosimy o podpis pod naszą petycją.

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše informácie spracovávame v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov a Podmienkami používania.CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

STOP dla nienawiści wobec katolików

Profanacje wizerunków Jezusa Chrystusa, Maryi i świętych.

Tymczasem każdy ma prawo do życia bez obelg, poniżania, przemocy.

Wzywamy polskie władze do:

• podjęcia wszelkich niezbędnych działań zapobiegających tzw. przestępstwom z nienawiści wobec katolików
• aktywnego i publicznego występowania przeciwko nienawiści i przemocy wobec wiernych
• wnikliwego badania i ścigania przestępstw z nienawiści do religii katolickiej i jej wyznawców
• usunięcia luk prawnych, które pozbawiają faktycznej ochrony osoby atakowane ze względu na swoją wiarę w Jezusa Chrystusa.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

36.007 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.