Petycja do Ministra Spraw Zagranicznych RP

STOP prześladowaniom chrześcijan w Chinach

53.722 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.

STOP prześladowaniom chrześcijan w Chinach

Chińskie władze samorządowe nieustannie naciskają na chińskich chrześcijan, aby wyrzekli się swojej wiary.

Dlatego wzywamy Ministerstwo Spraw Zagranicznych, by we współpracy z innymi krajami, opracowało pakiet sankcji, które zostaną nałożone, jeśli Chiny nie zaprzestaną prześladowań religijnych własnych obywateli.

Nie możemy zostawić chińskich chrześcijan samych w starciu z despotyzmem Chińskiej Partii Komunistycznej.

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše informácie spracovávame v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov a Podmienkami používania.CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

STOP prześladowaniom chrześcijan w Chinach

Jesteśmy wstrząśnięci działaniami chińskich władz, które, według niedawno opublikowanych relacji świadków, naciskają na chrześcijańskich beneficjentów pomocy społecznej, aby usunęli symbole religijne ze swoich domów i wyrzekli się wiary, grożąc im, że w przeciwnym razie stracą należne świadczenia.

To, w połączeniu z faktem, że ponad milion Ujgurów i innych mniejszości znajduje się obecnie w obozach koncentracyjnych, daje jasny obraz sytuacji: rząd chiński uczynił prześladowania religijne kluczowym elementem swojej polityki.

Wzywamy Pana do wywarcia dyplomatycznego nacisku na rząd chiński, aby zaprzestał prześladowań religijnych swoich własnych obywateli. Wzywamy również, by, jako środek nacisku, wdrożyć sankcje gospodarcze, we współpracy z innymi krajami, które mogłyby być zniesione tylko pod warunkiem natychmiastowego zakończenia prześladowań religijnych.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

53.722 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.