13.738 podpisov

Petícia za zlepšenie ochrany nenarodených detí a ich matiek

Dňa 29. januára 2019 začne schôdza Národnej rady SR, na ktorej budú poslanci hlasovať o ochrane života nenarodených detí. Podporte prosíme túto Petíciu za zlepšenie ochrany nenarodených detí a ich matiek, ktorú zašleme všetkým poslancom.

13.738 podpisov

9.013 podpisov

Žiadame dôstojné pochovávanie potratených detí

Zásadné hromadné pripomienky Inštitútu pre ľudské práva a rodinnú politiku, o.z. k novele zákona o pohrebníctve.

Hromadné pripomienky je potrebné podporiť do 3. januára 2019. Potrebujeme získať aspoň 500 podpisov.

Pozostatky potratených detí dnes nemocnice spaľujú v spaľovni odpadov. Túto nehumánnu prax treba zastaviť. Pripomienkami žiadame, aby sa zabezpečilo dôstojné zaobchádzanie aj s pozostatkami potratených detí, a to najmä:

9.013 podpisov

47.953 podpisov

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

V decembri oslávi OSN 70. výročie Všeobecnej deklarácie ľudských práv. Počas podujatí venovaných tomuto výročiu bude v sídle OSN v Ženeve predložené vyhlásenie s cieľom pripomenúť tejto organizácii a jej členským štátom skutočný význam tohto dokumentu, ktorý vyžaduje ochranu života každého človeka, manželstvo muža a ženy, skutočnú rodinu a práva rodičov ako aj práva veriacich. Podporte tento krok podpisom výzvy OSN a jej členským štátom sveta, aby rešpektovali tieto skutočné ľudské práva!

47.953 podpisov

4.434 podpisov

Väčšia výplata pre pracujúcich a obedy zadarmo pre deti z nízkopríjmových rodín

Do pondelka 19.11. je v skrátenom medzirezortnom pripomienkovom konaní (MPK) návrh zákona o tzv. "obedoch zadarmo" pre všetky deti posledného ročníka materskej školy a žiakov základnej školy.

Tento návrh sa stretol s obrovskou kritikou rodičov detí, škôl aj samospráv. Rodičia v ankete, ktorú sme realizovali, jasne deklarovali záujem, aby boli finančné prostriedky vyčlenené na toto rodinné opatrenie, presmerované na väčšiu výplatu pre pracujúcich rodičov, vo forme daňového bonusu.

4.434 podpisov

169.665 podpisov

Petícia za definitívne prepustenie Asie Bibi z Pakistanu

Minulý týždeň sme vám písali radostnú správu, že Asia Bibi je slobodná. Asia bola vo väzení od 16. júna 2009 na základe falošného obvinenia z hanobenia mena proroka Mohameda a podľa zákona šaría o rúhaní bola odsúdená na trest smrti, kým ju Najvyšší súd Pakistanu neoslobodil.

Verdikt oslobodenia však vyvolal vlnu násilia v celom Pakistane. Radikáli žiadajú prehodnotenie jej oslobodenia a smrť. Jej právnik, ktorému sa vyhrážali smrťou, opustil krajinu. Na zmiernenie napätia premiér Pakistanu Imran Khan ustúpil radikálom a prisľúbil im, že Asii Bibi nedovolí opustiť krajinu a umožní opakovane preskúmať jej prípad.

169.665 podpisov
· by CitizenGO

13.732 podpisov

Rada Európy odstavila najlepšie záujmy detí na vedľajšiu koľaj

Aktualizácia 10.10.2018:

Žiaľ, Slovensko nevyslalo na Parlamentné zhromaždenie Rady Európy v Štrasburgu žiadneho svojho zástupcu.

A žiaľ, kontroverzná správa bola schválená. Parlametné zhromaždenie má 324 členov, hlasovania sa zúčastnilo 86 členov parlamentného zhromaždenia, 67 bolo za, 14 bolo proti a 5 sa zdržalo.

Rada Európy chce dať prednosť požiadavkám LGBT skupín pred najlepšími záujmami a právami dieťaťa.

13.732 podpisov
· by CitizenGO

7.300 podpisov

Morálna podpora pre vladyku Milana Chautura

Pápež František vyzýva k nulovej tolerancii k sexuálnym deliktom, a ako zdôrazňuje vladyka Milan Chautur, musíme v prvom rade chrániť obete, až potom reputáciu.

Mnohí z Vás sú veľmi znepokojení nad vyjadreniami masmédií na adresu osoby vladyku Milana Chautura CSsR, košického eparchiálneho biskupa v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania, ktoré vladyka dôrazne odmieta.

7.300 podpisov

Stránky