Nebráňte ľuďom stretnúť sa so Svätým Otcom

victory

6.005 people have signed.

Žiadame miernejšie opatrenia počas návštevy pápeža Františka

12.-15. septembra navštívi pápež František Slovensko. Mnoho ľudí sa so Svätým Otcom nebude môcť stretnúť, lebo nespĺňajú podmienku účasti: plné zaočkovanie proti koronavírusu.

Pre porovnanie, pápež František sa pred príchodom na Slovensko zastaví v Maďarsku, kde sa s ním môžu stretnúť prakticky všetci, pretože maďarská vláda výnimku v proti-pandemických opatreniach počas hromadných podujatí, na ktoré príde aj pápež František. Z viacerých farností na juhu Slovenska sa do Budapešti už organizujú zájazdy.

Väčšina slovenskej spoločnosti si myslí, že by mali byť opatrenia počas pápežovej návštevy menej prísne.

Hoci je pápež František známy svojou preferenciou pre slabých, chorých a spoločensky vylúčených, súčasné opatrenia dostatočne neberú do úvahy ľudí, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu zaočkovať a teda ani so stretnúť Svätým Otcom. Práve oni sú tí slabí a chorí, ktorí by si najviac zaslúžili pápeža osobne vidieť.

Preto žiadame ministra zdravotníctva Lengvarského a hlavného hygienika Mikasa, aby ustanovili tzv. OTP režim na stretnutiach s pápežom Františkom v otvorenom priestranstve.

Viac informácií:

Postoj: Prieskum AKO/Len 12 percent Slovákov podporuje podmienku očkovania pri stretnutiach s pápežom

Postoj: KDH žiada zvážiť pravidlá pre stretnutie s pápežom, považuje ich za neférové

Denník N: Ani pápež ľudí nepritiahol na očkovanie, ľudia bez vakcíny ho už na vlastné oči neuvidia

Denník N: V Budapešti pustia na pápežovu omšu aj nezaočkovaných, niektoré slovenské farnosti organizujú zájazdy

Foto: https://twitter.com/slovakiaholysee

Schválil Matúš Hagara

Táto petícia je...

Víťazstvo!

Dovoľte ľuďom stretnúť sa s pápežom Františkom

Vážený pán minister Lengvarský,

vážený pán hlavný hygienik Mikas,

žiadame Vás, aby ste zmiernili opatrenia počas návštevy pápeža Františka a umožnili ľuďom s negatívnym testom a ľuďom po prekonaní Covidu zúčastniť sa stretnutia s pontifikom.

Maďarská vláda sa rozhodla udeliť výnimku v proti-pandemických opatreniach počas hromadných podujatí, na ktoré príde aj pápež František. Z južného Slovenska bude v septembri putovať mnoho autobusov do Budapešti len preto, že na Slovensku by títo ľudia pápeža fyzicky stretnúť nemohli kvôli Vami nariadeným opatreniam.

Podľa nedávnych prieskumov verejnej mienky je väčšina slovenskej spoločnosti proti opatreniam, ktoré ste nastavili počas návštevy pápeža. Z toho možno usudzovať, že nastavené opatrenia iba prispievajú k prehlbovaniu už aj tak dosť polarizovanej spoločnosti.

Oceňujeme, že ste sa ústretovo zachovali voči športovým fanúšikom a dovolili ste, aby hokejové zápasy v uzavretom priestore mohli prebiehať v tzv. OTP režime. Podobne fairové a ústretové riešenie žiadame aj pre veriacich, ktorí sa chcú stretnúť s pápežom v otvorenom priestranstve.

Navyše, súčasné opatrenia dostatočne neberú do úvahy ľudí, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu so Svätým Otcom stretnúť. Práve oni sú tí slabí a chorí, ktorí by si najviac zaslúžili pápeža osobne vidieť.

Pre mnohých ľudí je stretnutie s pápežom obrovskou duchovnou posilou. Nebráňte ľuďom, aby im bola v tomto náročnom pandemickom čase daná nádej.

Preto Vás žiadame, aby ste na stretnutiach s pápežom Františkom v otvorenom priestore ustanovili tzv. OTP režim, a zamedzili tak ďalšej neželanej polarizácii v spoločnosti.

S pozdravom

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

6.005 people have signed.