Peticía adresovaná prezidentovi Pakistanu - Mamnoonovi Hussainovi

Asia Bibi a krvavá Veľká noc v Pakistane

81.410 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.

Asia Bibi a krvavá Veľká noc v Pakistane

Správy o marcovom teroristickom útoku v Pakistanu sú hrozivé. Islamskí extrémisti dali jasne najavo svoju nenávisť voči kresťanom počas tohtoročnej krvavej Veľkonočnej nedele: 79 mŕtvych, väčšinou ženy a deti, a 340 zranených. To je daň, ktorú si vyžiadal útok vo verejnom parku v Lahaure, v Pakistane.

Samovražední útočníci poslali vláde odkaz, že v útokoch budú pokračovať. Radikálni islamisti požadujú aj smrť najznámejšej prenasledovanej kresťanky v Pakistane - Asie Bibi.

Asia Bibi bola v tom istom meste, ktoré boli terčom útokov na Veľkonočnú nedeľu, pred šiestimi rokmi odsúdená na smrť za rúhanie voči prorokovi Mohamedovi. Vďaka medzinárodnému tlaku je stále na žive, aj keď za mrežami.

Na Guvernéra Tasíra, ktorý ju obhajoval a verejne odsúdil zákon o rúhaní, bol v roku 2011 spáchaný atentát. Vrah guvernéra, Mumtaz Qadri, dostal najvyšší trest a jeho poprava sa konala 29. februára 2016. Po smrti atentátnika nasledovali vzbury a protesty radikálnych islamistov po celej krajine. Islamisti považujú Qadriho za mučeníka a chcú pomstiť jeho smrť. Násilie v krajine sa stále stupňuje, o čom svedčí aj tragický teroristický masaker v Lahaure. Prezidenta žiadajú, aby okamžite nariadil popravu Asie Bibi.

Požiadajte spolu s nami prezidenta Pakistanu, Mamnoona Hussaina, aby vyvinul všemožné úsilie k tomu, aby ochránil kresťanov, a aby zaistil bezpečie pre Asiu Bibi.

Situácia v Pakistane sa zhoršuje a vláda musi urobiť viac, aby v krajine obnovila bezpečnosť pre kresťanov. Vďaka medzinárodným intervenciám, vďaka hlasu každého jedného z vás, a vďaka tomu, že svojou angažovanosťou zvyšujete povedomie o tejto situácii, Asia Bibi doteraz žije.

Postavme sa znova na stranu prenasledovaných a žiadajme, aby pakistanský prezident neustupoval extrémistom, aby zamedzil zneužívaniu zákona o rúhaní na prenasledovanie kresťanov a aby v krajne znovu nastolil pokoj.

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:

Peticía adresovaná prezidentovi Pakistanu Mamnoonovi Hussainovi

Vážený pán prezident,

v súvislosti s teroristickými útokmi v Lahaure Vás žiadame, aby ste vyvinuli všemožné úsilie na ochranu kresťanov a znovuobnovenie pokoja vo vašej krajine.

Zvlášť vás prosíme, aby ste zaistili bezpečnosť pre väznenú Asiu Bibi pred extrémistami, ktorí požadujú jej popravu.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

81.410 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.